Routes Bike versus Car Challenge Leusden 2019 bekend

Op zaterdag 12 oktober vindt de Bike versus Car Challenge Leusden plaats. De challenge bestaat uit vier etappes. Vandaag zijn de etappes definitief bekend geworden.

Route 1: Theehuis Mon-Chouette - Zwembad Octopus (start 14.00 uur).

Route 2: Zwembad Octopus - Landwinkel de Kopermolen (start 14.45 uur)

Route 3: Landwinkel de Kopermolen - De Groene Belevenis (start 15.30 uur)

Route 4: De Groene Belevenis - Huis van Leusden (buiten) (start 16.15 uur)

Borreltje voor alle deelnemers en organiserende partijen ca. 17.15 bij De Korf

Deelnemers aan een etappe moeten ongeveer een uur beschikbaar zijn met ontvangst en interviews. De etappe zelf duurt in theorie tussen de 5-20 minuten. Maar wat leert ons de praktijk? De fiets tegen de auto: Wat scheelt het? Wie wint er? Wie is sneller, gezonder en/of slimmer? En wat kom je onderweg tegen, wat kan beter?

Deelnemers worden vooraf en achteraf geïnterviewd. Het is geen wedstrijd maar een challenge. Iedere deelnemer moet zich aan de verkeersregels houden, dus ook met betrekking tot snelheid en parkeren. Zo brengen we ook Leusden als Fietsstad in beeld!

We hebben het minimale aantal fietsers maar er mogen meer fietsers meerijden natuurlijk. En fietsers mogen natuurlijk ook alle routes rijden. Maar maximaal 1 auto per route.

De start vindt plaats bij Theehuis Mon-Chouette. Theehuis Mon-Chouette werd in 2017 uitgeroepen tot fietsterras van Nederland. Nu wil Leusden meedingen naar de titel "Fietsstad 2020." Met deze challenge brengen we Leusden als fietsstad in beeld en vragen we deelnemers wat zij vinden van Leusden als fietsgemeente.

De Bike versus Car Challenge Leusden wordt georganiseerd door 033opdefiets in samenwerking met Leusden Fit en De Groene Belevenis en is tevens onderdeel van Duurzaam Doen Oktober. De challenge wordt ondersteund door de gemeente Leusden.

Filmpje bekijken? Eerder organiseerden we een soortgelijke challenge in de stad Amersfoort. Check: https://033opdefiets.nl/2017/09/29/bike-versus-car-challenge-fiets-is-sneller-bij-kleine-afstanden/

Volg ook de aanloop via social media. Het beeldverslag van de challenge wordt aangeboden aan de gemeente Leusden.