WERKATELIER DE VITALE WIJK

WERKATELIER DE VITALE WIJK

Introductie

Op 25 oktober vond  het Werkatelier De Vitale Wijk plaats. Het verslag vind je hier: https://033opdefiets.nl/2017/10/27/verslag-werkatelier-de-vitale-wijk/. In onderstaande beschrijving lees je hoe dit plan tot stand is gekomen.

Als je het hebt over het versterken van het fietsklimaat in Amersfoort wordt er bijna vanzelf vanuit gegaan dat elke inwoner in deze regio een fiets heeft en kan fietsen. Maar dat is niet voor iedereen heel gewoon, zoals voor statushouders of mensen die het financieel moeilijk hebben.

We zijn met een aantal acties bezig. Zo willen we de kinderfiets in bruikleen geven voor fietslessen aan vrouwen met een migranten achtergrond.

Daarnaast zijn we in gesprek met De Sportcombinatie en daar komt veel energie uit los. Eerst hadden we het over wandelgroepen en fietsgroepen maar het blijkt dat er veel meer kansen zijn. Daarom willen we een Werkatelier De Vitale Wijk* organiseren op 25 oktober. Daarbij kunnen zoveel mogelijk lokale organisaties aanhaken.

Kom je ook naar het Werkatelier De Vitale Wijk* op donderdag 25 oktober? 033opdefiets, Beweeg MEER - Sportadvies/De Sportcombinatie, StadsLAB033 en Blueways hebben elkaar gevonden op het onderwerp wandelen en fietsen in de wijk. Tijdens diverse gesprekken zijn de ambities gegroeid via de thema’s bewegen en beweegruimte naar het ‘ontwerpen’ van De Vitale Wijk*.

Een vitale wijk heeft meer ingrediënten dan beweging, sport en gezondheid. Het heeft ongetwijfeld raakvlakken met ambities van bestaande organisaties en bewoners in de wijken van Amersfoort. Ook ontwikkelingen als de nieuwe omgevingswet die meer terreinen omvat dan ooit tevoren, heeft mogelijk invloed op zo’n Vitale Wijk. In het Werkatelier De Vitale Wijk* kunnen we ontdekken of partijen elkaar kunnen versterken om ambities te realiseren. Wil jij erbij zijn?

Het Werkatelier vindt plaats op 25 oktober van 16.00-17.30 bij StadsLAB033 in Amersfoort. Heb je vragen, wil je alvast je interesse kenbaar maken of een bijdrage leveren in het realiseren van het Werkatelier? Neem dan contact op met info@033opdefiets.nl.

*Het Werkatelier De Vitale Wijk is een ander initiatief dan het Project Vitale wijken dat actief is in Liendert en eerder in het Stadshart, Schothorst en Vathorst.

MEEDOEN

Meld je aan met je organisatie of help mee dit experiment verder te trekken!

NIEUWSBRIEF?

DEEL DIT PLAN

VOLG ONS

VRAAG OF TIP?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

Neem contact op via info@033opdefiets.nl

033opdefiets maakt onderdeel uit van Bureau voor fietsstimulering triple Joy

Initiatief

033opdefiets in de regio Amersfoort, Leusden en omgeving. Dus ook van jou! 033opdefiets wordt sinds 2016 mede mogelijk gemaakt door een kernteam van bewoners en ondernemers in Amersfoort. Samen werken we aan een mooiere regio Amersfoort.