TRANSPORTFIETSEN

TRANSPORTFIETSEN

Introductie

De oorsprong van dit plan was het opzetten van een 'new mobility center' met ‘experience center’ door Helma van Schendel en Christiaan Suurmeijer. Het doel is met name om het 'vracht'verkeer van auto/bestelbus te verschuiven naar de cargobike.

Op 29 maart was Fietscafé Amersfoort bij 033opdefiets te gast met het thema vrachtfietsen. Er waren zo’n 15 verschillende cargobikes te zien en uit te proberen; echt heel tof! Sprekers vanuit o.a. de Fietskoeriers, Greenolution en Urban Arrow vertelden enthousiast over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Door de verschillende presentaties kregen we een goed beeld van hoe ver sommige technologische ontwikkelingen op het gebied van vrachtfietsen al zijn. Het was een mooie bijeenkomst met een doorkijk op de toekomst van het vrachtverkeer.

We zijn ook bezig om een match te maken tussen een vrachtvervoerder en fietsnetwerk en om te kijken of er een drop off point georganiseerd kan worden waardoor we het fietsvrachtverkeer kunnen stimuleren. Inmiddels hebben we een match gemaakt! Binnenkort meer nieuws over de wijze waarop we in Amersfoort proberen de transportfiets te stimuleren in plaats van de gewoonte van de bestelbus en vrachtwagen te accepteren.

Neem voor meer informatie contact op: info@033opdefiets.nl.

 

MEEDOEN

Meld je aan met je organisatie of help mee dit experiment verder te trekken!

NIEUWSBRIEF?

DEEL DIT PLAN

VOLG ONS

VRAAG OF TIP?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Contact

Neem contact op via info@033opdefiets.nl

033opdefiets maakt onderdeel uit van Bureau voor fietsstimulering triple Joy

Initiatief

033opdefiets in de regio Amersfoort, Leusden en omgeving. Dus ook van jou! 033opdefiets wordt sinds 2016 mede mogelijk gemaakt door een kernteam van bewoners en ondernemers in Amersfoort. Samen werken we aan een mooiere regio Amersfoort.