Meimaand fietsmaand!

Leuk interview met #033opdefiets gepubliceerd!

Heb je het mooie interview van Savannah en Alexandra al gelezen?

Op de Hogeschool van Utrecht kan je journalistiek studeren. Studenten uit het hele land worden hier opgeleid voor het vak journalistiek.

Vak journalistiek

Voor het vak journalistieke verhalen in audio en tekst krijgen studenten een thema en plaats toegewezen. Zo doen zij in de praktijk leerervaringen op en ontvangen hierdoor studiepunten.

Deze keer mochten de enthousiaste studenten Savannah en Alexandra een verhaal schrijven en een reportage maken over Amersfoort. Zij kozen uit voor publicatie: meimaand fietsmaand.

Uitwerking

De studenten bereiden zelfstandig het interview voor met vragen. Gaan naar de lokatie toe. Kijken welke leuke opnamen zij kunnen maken. Daarna is het uitwerken aan de beurt. Als laatste fase volgt onder andere een check op plagiaat voordat de content geplaatst kan worden.

Na akkoord van de docent en de systemen kan het interview geplaatst worden. Dit wordt gepubliceerd vanuit hun opleiding op onder andere de nieuwssite KeiNieuws.

Het interview en het beeldverslag van Savannah en Alexandra is op de website van KeiNieuws gepubliceerd. Klik op KeiNieuws om het interview te lezen/kijken.

Samenwerking

"Het goed op weg helpen van studenten doe ik graag. Zij zijn de contentmakers van de toekomst. Ook geniet ik erg van hun enthousiasme en openheid!", aldus communitymanager Jocelyn.

Ook studenten Savannah en Alexandra vonden de samenwerking erg prettig. "We willen je nogmaals bedanken voor de fijne samenwerking en bedankt voor de feedback!", aldus een vrolijke Savannah.

Heb je na het lezen van het interview en het kijken van het filmpje zoiets van leuk dit is misschien ook wel iets voor mij! Kijk dan gerust even op de site van de Hogeschool Utrecht.