De fiets in de hoofdrol!

Meer dan ooit moeten meer mensen meer op de fiets. Het is duidelijk waarom. De ruimte voor mobiliteit ligt op de fiets. Bovendien is fietsen groen, gezond en slim.

Maar hoe moet je van A naar B fietsen als je dat nog niet eerder hebt gedaan? Waar kun je parkeren? Welke innovaties zijn er? Hoe draagt dit bij aan veiligheid en vitaliteit?

033opdefiets brengt jouw ervaringen in de regio Amersfoort in beeld.

Help je mee? Deel dan ook jouw fietservaring met 033opdefiets. Zo helpen we meer mensen meer op de fiets en leren we van elkaar.

Leg je fietsfilm vast met een vaste camera op de fiets.

Wil je een camera lenen? Stuur dan een mail via info@033opdefiets.nl.

Wij zijn op zoek naar jouw beste fietsroute van A naar B. Welke route is slim, groen, gezond?

Dit brengen wij graag in beeld:

  1. fietsroutes van A naar B
  2. fietsvoorzieningen zoals speciale parkeerplaatsen
  3. innovaties met de fiets, zoals vrachtfietsen
  4. hoe fietsen bijdraagt aan veiligheid en vitaliteit

Fietsroutes 2020

De kick-off van De fiets in de hoofdrol! Vanuit het middelpunt van Nederland op het  Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort. Dinsdag Fietsdag!

Onze eerste fietsroute 2020: Van het Lieve Vrouwekerkhof naar Station Vathorst in Amersfoort. Verrassend dichtbij!

De tweede fietsroute 2020: Van het Farel College naar .... het Farel College. Als leerling van de middelbare school moet je een keer voor de eerste keer naar school. Hoe fiets je dan van huis naar school? Of hoe fiets je van de ene locatie naar de andere? Dit laatste hebben we bij het Farel College in Amersfoort op verzoek op film vastgelegd. En een leerling heeft het filmpje gemonteerd. Super leuk gedaan!

Onze derde fietsroute alweer. Fietsen van Vathorst in Amersfoort naar De Horst in Leusden. Een prachtige groene route naar je werk.

De vierde fietsroute: Van het Euterpeplein in Amersfoort voor een boodschap naar Hoogland. Je bent zo snel op de fiets!

De vijfde fietsroute alweer: Van Leusden (De Horst) naar De Isselt in Amersfoort. Het is dichterbij dan je misschien denkt!

De zesde fietsroute: Van De Isselt in Amersfoort naar Het Groene Huis in Hoogland. Van de boodschap naar de herkomst, natuurlijk op de fiets!

De zevende fietsroute alweer: Dinsdag Fietsdag! Van de nieuwe bewaakte en gratis fietsenstalling op de Eemlaan bij het Winkelcentrum Eemplein Amersfoort naar de Amerena . Zo'n 10 minuten op de fiets, vastgelegd in een Timelapse. Ken jij een betere route?

De achtste fietsroute: Dinsdag Fietsdag!  Amersfoort by night. Zo'n zin in iets lekkers! Een verse fietsfilm van Schothorst naar McDonald's (Amersfoort De Wieken). Weet jij een betere route? Of wil je ook eens jouw route filmen? Laat ons weten!

Dinsdag Fietsdag! Een verse fietsfilm van Landwinkel De Kopermolen in Stoutenburg naar Winkelcentrum Schothorst in Amersfoort in 18 minuten. Weet jij een betere route? Laat ons weten!

Ja hoor: De 10e! fietsroute: Dinsdag Fietsdag!  De fietsroute van Het Groene Huis in Amersfoort naar De Groene Belevenis in Leusden. Maar loopt dit wel goed af? Helemaal de weg kwijt door wegwerkzaamheden...

De 11e fietsroute gereden door de partner van 033opdefiets: De Groene Belevenis in het kader van Dinsdag Fietsdag!  De fietsroute leidt van De Groene Belevenis naar Groot Zandbrink waar ook groene activiteiten te beleven zijn.

Dinsdag Fietsdag! Met de 12e fietsroute van Hoeve Groot Zandbrink naar Landwinkel De Kopermolen krijg je opnieuw een indruk hoe groen, gezond en slim je van A naar B komt op de fiets! 

Dinsdag Fietsdag! De 13e fietsfilm ...... vanuit hartje Amersfoort naar.... het ziekenhuis. Onderweg zie je aanwijzingen over afstand houden en tal van dranghekken. Het is 24 augustus 2020 rond de klok van 18.00. Het is stil op de weg. Morgen gaat het stormen.

Dinsdag Fietsdag! De 14e verse fietsfilm door Amersfoort. Vandaag #wayfinding. Heb jij de groene aanwijzingen voor de fietsenstallingen in Amersfoort al gezien? Wil je alvast weten waar ze zich bevinden? Check dan deze link: https://www.amersfoort.nl/parkeren-verkeer-en-vervoer/to/fietsenstallingen-in-amersfoort.htm

Dinsdag Fietsdag! De 15e fietsfilm. Voor de campagne van Ikfiets zijn we vanuit Amersfoort op weg naar 33 tweewielers in Leusden. Er zijn fietspadwerkzaamheden. Het eerste bordje volgen we braaf maar het tweede zien we over hoofd. En dan kom je op een punt dat je denkt: "Word ik gek?" Het is lastig om patronen te doorbreken. Onze eigen automatische piloot bepaalt ons gedrag. Maar, we komen er wel!

Dinsdag Fietsdag! De 16e verse fietsfilm door Amersfoort. Vandaag #WorldCleanupDay033.

Op zaterdag 19 september 2020 deed 033opdefiets mee met World Cleanup Day 2020 in Amersfoort. We verzamelden op het Eemplein waar we een stand deelden met Keischoon033. Vervolgens reden we de fietstocht langs de Eem en over de Isselt. Een mooie tocht met leuke contacten en natuurlijk met volle afvalzakken terug.

Fietsroutes

De routeplanner van de Fietsersbond is een speciale routeplanner voor fietsers: https://routeplanner.fietsersbond.nl/
Hierin kun je de soort fietsroute aangeven, bijvoorbeeld 'lekker doorfietsen', 'kortste route', 'natuurroute'. Deze routeplanner is niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor woon-werkverkeer goed bruikbaar.

Digitale fietskaart

De meest up to date digitale fietskaart is openstreetmap: http://www.openstreetmap.org Deze kaart heeft een Fietskaart laag, met daarin bijvoorbeeld knooppuntroutes en LF-fietsroutes.
Wilt u gaan fietsen in de regio Amersfoort, met de fiets naar het werk of voor zomaar een fietstocht? Dan heeft u verschillende mogelijkheden door natuurgebieden, de binnenstad, de polder of langs moderne architectuur. Met verschillende fietsroutes kunt u elke keer een andere route kiezen.

Hieronder staat een overzicht van websites met verschillende fietsroutes in Amersfoort rn Leusden die misschien wel bij u passen

 

Samen met de provincie Utrecht heeft Citymarketing Amersfoort de video ‘Fietsen in regio Amersfoort’ geproduceerd. Hierin presenteert Amersfoort zich als één van de mooiste regio’s om te fietsen. In de video komen DierenPark Amersfoort, vliegbasis Soesterberg, fietsboot Eemlijn, Zandfoort aan de Eem, de haven van Bunschoten-Spakenburg en natuurlijk de historische binnenstad van Amersfoort aan bod.

Contact

Neem contact op via info@033opdefiets.nl

Initiatief

033opdefiets is de fietscommunity van de regio Amersfoort, Leusden en omgeving. Dus ook van jou! 033opdefiets wordt sinds 2016 mede mogelijk gemaakt door een kernteam van bewoners en ondernemers in Amersfoort. Samen werken we aan een mooiere regio Amersfoort.