Ik fiets naar Vita Nova en blijf slapen!

Ik fiets naar Vita Nova Amersfoort

De Vita Nova is een bijzondere Bed & Breakfast in Amersfoort. Het schip ligt in de Eem aan De Nieuwe Stad, bij het oude centrum van Amersfoort. Je kunt hier overnachten in één van de vijf moderne scheepshutten of het vooronder. “Hier slaap je op de zachte deining van het water. Een onvergetelijke ervaring!”, aldus Elène die samen met haar partner sinds mei 2018 gasten aan boord ontvangt.

Wij van 033opdefiets spreken Elène op een novemberdag voor het schip. De zomer was goed. “We hebben heel veel Nederlanders mogen ontvangen. Mensen die hier komen, komen vooral voor de stad, de winkels en musea. Ook de dierentuin is favoriet. Toen er wat meer dicht was, werd er ook veel gewandeld en gefietst.”

De Vita Nova was deze zomer voor mensen die op fietsvakantie waren ook een populaire locatie om te overnachten. “Zij waren vaak versteld van de schoonheid van Amersfoort. Anderen die bij ons logeren verwijzen we voor het huren van een fiets vaak door naar Broers Fietsreparateurs die ook fietsen verhuren en hier om de hoek gevestigd is.”

De Vita Nova doet ook mee met de campagne van Ik fiets. “Bewegen is gezond en soms werkt het nog beter als er een beloning tegenover staat. Wij bieden fietsers die punten hebben gespaard en bij ons overnachten een biertje aan van Rock City Brewing, een mooie samenwerking met een Amersfoortse bierbrouwer. Zo kunnen mensen even hun dorst lessen na een stukje fietsen.”

Meer info:

Vita Nova: https://hotelvitanova.nl/

Ik fiets: https://www.ikfiets.nl/

Rock City Brewing: https://rockcitybrewing.nl/