Ik fiets naar VVV Leusden voor korting op fietsroutes

Ik fiets naar VVV Leusden

De VVV Leusden is ook partner van Ik fiets. Gelukkig is de VVV in de laatste week van november weer open op alle dagen dat de bibliotheek geopend is, behalve de vrijdagavond. Wij van 033opdefiets bezochten de VVV Leusden en spraken Engelien de Jong, coördinatrice van de vrijwilligers van de VVV Leusden en zelf ook enthousiast vrijwilliger.

Er zijn ongeveer 10 vrijwilligers. Zij doen baliediensten en ondersteunende werkzaamheden, zoals website en partnercontacten. Daarnaast zijn er vrijwilligers op projectbasis. Zij staan op markten en beurzen en lopen of fietsen routes na. Vrijwilligers ondernemen allemaal afwisselende activiteiten en als mensen vrijwilliger willen worden, zijn zij zeer welkom!

Engelien is zelf vrijwilliger geworden omdat Leusden veel te bieden heeft voor de recreanten, toeristen en ook de mensen die hier wonen. “Het is leuk om Leusden op de kaart te zetten en uit te dragen, juist door het afwisselende landschap wat we hier in het midden van het land hebben. Wij hebben hier bossen, platteland, de randmeren, de historische stad Amersfoort, natuur en historie, alles in een cirkel van 25 kilometer. Dat maakt Leusden uniek.”

Recreatie en toerisme in Leusden is kleinschalig maar veel mensen weten niet dat er zo ontzettend veel te beleven is zoals de landwinkel, de klompenpaden, de Grebbelinie met de Asschatterkeerkade en veel afwisselende fietsroutes.

Engelien fietst zelf ook veel, gewoon voor de boodschappen maar ook voor recreatieve fietstochten. “Ik vind het erg leuk dat de VVV Leusden partner is van de campagne van Ik Fiets die ook door de gemeente Leusden wordt ondersteund. Het is fijn wanneer mensen die bijvoorbeeld kinderen naar school brengen of wanneer het regent dat toch met de fiets doen in plaats van de auto.”

Als mensen de Ik fiets app gebruiken kunnen ze de gespaarde punten bij de VVV inwisselen voor korting op fietsroutes. “We hebben een groot aanbod aan fietsroutes, allemaal gebaseerd op de fietsknooppunten van het fietsknooppuntennetwerk. Ze zijn altijd beschreven vanuit de VVV om mensen naar het centrale punt te leiden.”

Tot slot roept Engelien mensen op om naar de VVV te komen. “De VVV Leusden kan u op weg helpen om de omgeving te ontdekken. Er is zoveel te zien en te doen. Wellicht meer dan u denkt. Kom langs en neem dan de gratis inspiratiekaart mee waar tal van activiteiten op staan zoals de fietsknooppunten, de klompenpaden en evenementen die je makkelijk vanuit Leusden op de fiets kan bereiken! Zet alvast zaterdag 3 april 2021 in je agenda: de EénDaagse van Leusden, het jaarlijkse fiets- en wandelevenement!”

Meer informatie:

VVV Leusden: https://www.vvvleusden.nl/Ik fiets: Ik fiets: https://www.ikfiets.nl/