Eerste Ommetje Leusden op de fiets uitgezet

start Ommetje Leusden op de fiets

033opdefiets lanceert in samenwerking met Leusden Fit en De Groene Belevenis het groene Ommetje Leusden op de fiets in het kader van een half uurtje buiten bewegen per dag.

Vandaag zijn de bordjes geplaatst om het groene ommetje te fietsen. Wanneer je start vanaf de VVV Leusden fiets je naar de Schammer en -hoe kan het ook anders- via de Groene Zoom weer terug richting de VVV. Als je flink doortrapt is dat in 33 minuten te doen en heb je echt inspanning verricht. Fiets je wat rustiger, dan heb je meer beweegtijd.

Volgens Jocelyn, de communitymanager van 033opdefiets, is het een experiment. “Veel mensen werken thuis of blijven in de buurt van huis en zijn gewoon minder in beweging. Even een ommetje maken op de fiets is dan goed voor lichaam en geest. En we roepen Leusdenaren op om ook een Ommetje aan te dragen. Samen met De Groene Belevenis en Leusden Fit helpen we daarbij. Zo kun je allerlei ommetjes vanuit huis fietsen. Leusden heeft genoeg te bieden.”

Bovendien spaar je extra punten in de app van Ik fiets als je een ommetje fietst van minimaal 30 minuten met thuiswerkplek als begin en eindpunt. Die punten kun je lokaal inwisselen bij ondernemers die een aanbieding in de app hebben staan.

De Groene Belevenis en 033opdefiets hebben afgelopen tijd in Leusden ondernemers gevraagd om mee te doen met de actie. Zo doet Hoeve Ruitenbeek mee, VVV Leusden en bijna alle fietsenwinkels in Leusden doen mee. Je kunt daar een korting krijgen bij het inwisselen van je fietspunten en bij een aantal ook gratis een e-bike of speedpedelec proberen voor een week. Er is een groot aanbod in de provincie en bij uitstek in Amersfoort. Maar je kunt ook meedoen en je punten doneren aan goede doelen of meedoen aan een loterij.

Op 2 oktober introduceerde 033opdefiets in samenwerking met Leusden Fit tijdens de Leusden Fit weken Het Ommetje Leusden op de fiets. Dat was ook het moment van de lancering van de Ik fiets campagne in Leusden. “Dat Ommetje Leusden op de fiets kreeg een spontane invulling en bracht ons via Achterveld terug in centrum Leusden. Nu hebben we een Ommetje uitgezet dat je alleen, met z’n tweeën of met je gezin kunt fietsen.”

Download nu ook de route als pdf.

Downloaden (PDF, Onbekend)

Wil jij ook een Ommetje uitzetten in Leusden? Neem dan contact op met 033opfiets, Leusden Fit of De Groene Belevenis.

Finish Ommetje Leusden op de fiets