Ik fiets naar Het Lokaal in Amersfoort

Ik fiets naar Het Lokaal Amersfoort

“Het restaurant is in deze tijd vaak dicht maar onze winkel en ons leuke koffiebarretje zijn heel vaak open!” Het gaat, ondanks Corona, goed met Het Lokaal in Amersfoort. Wij van 033opdefiets spreken Rinke van ’t Holt voor de koffiebar aan het Oliemolenhof.

Ook Het Lokaal doet mee aan de Ik fiets actie. Wie voldoende punten bij elkaar fietst, krijgt hier korting op een borrelplankje. Dat kan nu even niet vanwege Corona dus mensen kunnen even doorfietsen en doorsparen. Maar natuurlijk kunnen mensen wel winkelen in Het Lokaal of een koffie2go bestellen.

Toch heeft de coronacrisis ook positief uitgepakt voor Het Lokaal. Amersfoorters weten de winkel beter te vinden. “Zeker tijdens de eerste golf hadden mensen meer tijd over. Veel mensen hadden wel eens gehoord of gelezen over Het Lokaal maar gingen nu echt op zoek, namen de moeite en ontdekten ons.”

Rinke vertelt waarom Het Lokaal zo bijzonder is: “Wij hebben een heel mooi aanvullend aanbod van producten die je in de supermarkt niet kunt krijgen. Denk hierbij aan brood, kaas, delicatessen en lokale producten met een goed verhaal. Het is ook een combinatie met de sfeer die we hier hebben met een kopje koffie, een broodje, even zitten. Het is het onthaasten in een oase in de stad, dat is uniek.”

Veel mensen komen hier te voet of op de fiets met fietstassen om de boodschappen mee te nemen. “We zijn trouwens ook wat slechter bereikbaar per auto, tenzij je een elektrische auto hebt. We hebben een regionale aantrekkingskracht en dat is soms voor mensen die met de auto komen wat lastig. Maar ook dat lukt.”

Meer info:

Ik fiets: https://www.ikfiets.nl/
Het Lokaal: https://hetlokaal.nl/