Ik fiets met korting op banden naar Bikeshop Amersfoort

Bike Shop Amersfoort

Ook Bikeshop Amersfoort aan de Leusderweg doet mee aan de campagne van Ik fiets. “Met buitenbanden maak je iedereen blij. Dus iedereen die een tweede band koopt, krijgt daar 25% korting op.”, aldus Eugen Uppelschoten. Wij van 033opdefiets wilden graag een quote over de actie. Maar al snel gaat het veel te korte gesprek over ontwikkelingen, trends en visie terwijl de winkel volstroomt met klanten.

Volgens Eugen gaat het te goed met het fietsen. “Het zijn heel ingewikkelde tijden voor de maatschappij maar de situatie waarin we zitten met Corona maakt wel dat het fietsen een enorme boost heeft gekregen. We zaten al enorm in de lift, er gaan steeds meer mensen fietsen en Corona heeft als een soort katalysator gewerkt. We fietsen met z’n allen.”

Mensen die al fietsen, gaan meer fietsen, dat is een algemene trend. Ze gaan allemaal vaker en verder fietsen. Ze gaan de fiets ook voor ander gebruik inzetten. Iemand die sportief fietst gaat er ook mee naar z’n werk fietsen, iemand die alleen recreatief fietst, gaat ook z’n boodschappen doen met de fiets, er gaan mensen op fietsvakantie in Nederland of in buurlanden in plaats van met het vliegtuig. Er wordt op alle fronten meer gefietst.

Met betrekking tot het fietsklimaat in Amersfoort heeft Eugen heel grote wensen. “Belangrijkste is dat de gemeente meer gaat doen aan faciliteren. Het zou heel stoer zijn als Amersfoort laat zien dat ze ook gelooft dat fietsen laaghangend fruit is voor uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Denk daarbij aan individuele gezondheid/vitaal zijn, goede bereikbaarheid en een gezonde leefomgeving/klimaatdoelen. Dan is letterlijk ruim baan voor de fiets een logische stap, dan wordt Amersfoort een echte fietsstad."

De grootste bedreiging voor het fietsen is de fietser volgens Eugen: "De fietspaden raken te vol, er is verschil in dynamiek tussen de fietsers. Om dat op een goede en veilige manier te laten gebeuren, moet de infrastructuur aangepast worden. Dus meer ruimte voor fietsers. En daarmee dien je uiteindelijk ook de automobilist. Want als je nog met de auto wilt rondrijden, moeten meer mensen uit de auto op de fiets. Ruim baan voor de fiets betekent dat je ook nog allemaal kunt autorijden als het moet."

Wil je meer weten over de Bikeshop Amersfoort of de actie Ik fiets? Kijk dan op:
https://www.bikeshop.nl/ en https://www.ikfiets.nl/