Koffie2go bij Boeken, Bonen & Blaadjes met Ik fiets

Ikfiets in Amersfoort naar Boeken, bonen & blaadjes

Op een prachtige herfstmiddag fietsen we langs bij Boeken, Bonen & Blaadjes, het filosofisch café aan de Zuidsingel ofwel aan de gouden bocht van Amersfoort met uitzicht over de singel, de Dieventoren en de andere prachtige panden en kleurrijke bomen aan de singel. Ook dit café doet mee aan de actie van Ik fiets met leuke kortingen op consumpties.

Wij van 033opdefiets bestellen twee koffie2go, het is even niet anders. We spreken Joet voor de deur van het café in een aangenaam herfstzonnetje. Joet was een van de eersten die reageerde op onze oproep om beloningspartner te worden van Ik fiets. “Ik dacht, wat een goed initiatief. Minder auto’s, minder brommers en meer fietsen. Het is een heerlijke manier van vervoer. We zijn er goed in in Nederland dus laten we dat vooral meer doen. Er komen hier veel fietsers langs en die knijpen in de rem om even een bakkie te doen. En met 033opdefiets is dat extra leuk, want als je een beetje gefietst hebt, heb je je tweede bakkie al voor niks. En heb je nog wat meer gefietst dan hebben we nog meer extra’s. Maar de incentive is meer bewegen en gezond blijven natuurlijk.”

Joet heeft zelf ook een dienstfiets. “Die fiets brengt me overal om lokaal in te kopen voor ons café. Boeken, Bonen & Blaadjes is vooral een café om te ontmoeten en in alle tijd bij te kletsen. Of het nu binnen is, als het weer kan, of buiten in het zonnetje, mensen die bijvoorbeeld thuiswerken houden hier even een break. Ook mensen die een stadswandeling maken, stoppen hier even voor een koffie en het uitzicht van de gouden bocht. Dat is nu met die herfstkleuren natuurlijk prachtig.”

Terwijl de oudste gast van 85 komt aanlopen en een koffie2go bestelt, sluiten we af en wensen Joet van Boeken, Bonen en Blaadjes veel sterkte in deze tijd!

Meer info:

https://boekenbonenblaadjes.nl/
https://www.ikfiets.nl/