Forse korting op Babboe Bakfietsen met Ik fiets

Ik fiets naar Babboe

Wie kent de bakfietsen van Babboe niet? De nummer één bakfiets van Nederland komt uit Amersfoort! Ook Babboe is partner van het Ik fiets programma van de provincie Utrecht en daar zijn we best trots op. Wij van 033opdefies spreken Chiem de Winter, eindverantwoordelijk voor Babboe, voor het prachtige pand waar je ook een parcours kunt rijden om een bakfiets te proberen.

“Het gaat goed met Babboe. Ons product sluit nu ook heel goed aan op gezinnen die van huis uit gaan recreëren, bewegen en de natuur op zoeken. Natuurlijk hebben we net als iedereen last van de coronacrisis met langere levertijden dan normaal. We hebben niet de voorraden die we graag willen hebben maar daar hebben we mee om te gaan.” De levertijd valt ons toch mee. Sommige modellen worden al binnen drie tot vier weken geleverd, bij andere is de levertijd iets langer.

De meeste bakfietsen van Babboe worden gekocht voor dagelijks gebruik: huis, school, zwemles, sportvereniging. “Mensen overwegen serieus een bakfiets als alternatief op een tweede auto. Je ziet ook wel animo voor recreatie maar in Nederland is het vooral voor het dagelijks gebruik als onderdeel van het gezinsleven.”, aldus Chiem.

De bakfiets blijkt een hele goede voorbode te zijn voor kinderen om later deel te nemen aan het verkeer. “Wij zien dat kinderen door de bakfietsen al op jonge leeftijd in aanraking komen met het verkeer, het fietsen en de verkeersregels. Je kunt kinderen in de bak al de eerste verkeerslessen bijbrengen. Wat is links en rechts? Waarom stoppen we hier? Druk maar op het knopje, dan wordt het groen en kunnen we weer rijden. Die interactie met het kind heb je wel als kinderen voor in de bak zitten en niet als ze achter in de auto zitten.”

Meer informatie:
Babboe.nl
Ikfiets.nl