Probeer een speed pedelec bij 33 tweewielers in Leusden

33tweewielers

33 tweewielers is partner van de Ik fiets campagne voor het probeeraanbod van speed pedelecs voor de regio Amersfoort – Leusden. 033opdefiets ging op bezoek bij Helco Timmerman en vroeg naar het fietsgebruik in Leusden en de voordelen van de snelle fiets.

Helco: “Het is best heel druk. Veel mensen willen graag fietsen, veel mensen ontdekken de fiets, hoe mooi de omgeving is en hoe fijn het is om met de fiets naar het werk te fietsen. En dat groeit. Corona speelt hierin absoluut een rol. Mensen willen buiten sporten en niet alleen maar lopen of met het openbaar vervoer. Dan is fietsen een mooi alternatief.”

33 tweewielers stelt drie speed pedelecs beschikbaar voor het programma Ik fiets. “Op deze manier kunnen mensen in de praktijk ervaren of het een goed alternatief van vervoer is. Ook willen zij graag eerst ervaren hoe het is voordat ze de investering doen. Het meegeven en uitgebreid proberen, biedt een veel realistischer ervaring dan een rondje om de winkel fietsen. Het voordeel van de speed pedelec of elektrische fiets is de actieradius. Wil of moet je verder dan 6 kilometer fietsen of meer dan 20 minuten dan biedt de speed pedelec echt toegevoegde waarde vanwege de snelheid. Dan wordt je reistijd verkort. Utrecht op zo’n 25 kilometer vanaf Leusden is prima binnen een uur te bereiken.”

Volgens Helco gebruikt zo’n driekwart van de gebruikers van de elektrische fietsen de fiets voor woonwerkverkeer en een kwart voor recreatie. “Ik verwacht van de actie dat veel mensen een nieuwe WOW-ervaring beleven. Zij doen misschien wel de tweede auto eruit en kiezen voor de fiets als echt alternatief.  De fietsen die we meegeven zijn gebruikersvriendelijk en kwalitatief goed zodat mensen met een vertrouwd gevoel op weg gaan. Ze krijgen er ook een helm bij. Geïnteresseerden dienen over een geldig (brommer)rijbewijs te beschikken.”

De e-bikes van de probeeractie van Ik fiets zijn te reserveren via de website: www.ikfiets.nl. Wie zich eerst wil oriënteren, kan terecht bij 33 tweewielers aan de Zwarteweg 29 in Leusden.