‘Ik Fiets’-maand gemeente Leusden

Oktober is de campagnemaand voor ‘Ik Fiets’ in Leusden. De maand is bedoeld om Leusdenaren te stimuleren (nog) vaker de fiets te pakken.

Na Zeist, Nieuwegein en Amersfoort, ontvangt Leusden nu de speciale ‘Ik Fiets’-fiets. De fiets staat symbool voor de campagne en toert van gemeente naar gemeente. De komende maand krijgt de fiets een prominente plek in het Huis van Leusden.

Sport- en verkeerswethouder Wim Vos neemt op vrijdag 2 oktober om 14.00 uur de Ik Fiets’ fiets over van de gemeente Amersfoort. Om 15.00 uur geeft hij het startsein voor de fietstocht die in Leusden in het kader van Leusden Fit en Ik Fiets wordt georganiseerd door 033opdefiets.

Tijdens de ‘Ik Fiets’-maand kunnen inwoners onder andere een e-bike of speed pedelec uitproberen. Ook kunnen ze punten sparen met hun gefietste kilometers via de speciale Ikfietsapp. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor aanbiedingen en prijzen. Via de app worden ook andere acties aangekondigd.