Buurtsportcoaches SRO met de Ik fiets-fiets op pad

SRO_9270

033opdefiets heeft de campagnefiets van Ik fiets van Indebuurt033 overgedragen aan SRO. In de laatste week van september fietsen de buurtsportcoaches naar hun afspraken door heel Amersfoort. Jan Hardeman, coördinator Buurtsportcoaches nam de fiets maandag 28 september in ontvangst.

“Iedereen die mij kent, ziet mij altijd fietsen. Naar huis, naar het gemeentehuis, naar afspraken. Of op mijn eigen fiets of op een e-bike van het werk. We hebben vijf e-bikes die intensief gebruikt worden, je moet ze echt reserveren. En dat fietsen heeft zo zijn voordelen. Je beweegt en na afloop van een afspraak kun je nog even rustig nadenken op de fiets. Daarom vind ik het ook goed dat we de Ik fiets campagne kunnen promoten.”

De buurtsportcoaches van SRO gaan deze week op de Ik fiets- fiets naar hun afspraken. Zij gaan filmpjes maken op de fiets om het fietsen onder de aandacht te brengen. “Wij zitten in veel netwerken in de wijk, bij de buurtnetwerken, het onderwijs, de gezondheidszorg. Ons motto is “Alles in beweging.” Daar valt bewegen en fietsen goed binnen.”

SRO wil ook de Ik fiets campagne via het intranet onder de aandacht van medewerkers brengen. Maar Jan ziet ook kansen voor het bedrijfsleven om meer te gaan fietsen: “Wij hebben een vitaliteitsprogramma waarin sport en bewegen centraal staat. Wellicht dat bedrijven in Amersfoort en omgeving die hier nog niet zo mee bezig zijn, hiervan kunnen leren.”

Meer informatie over:
SRO: https://sro.nl/
Ikfiets: https://www.ikfiets.nl/