Buurtnetwerkers stappen op de campagnefiets van Ik fiets

IMG_9215-4 kopie

De campagnefiets van Ik fiets werd donderdag 17 september door 033opdefiets bij Informatiewinkel Kruiskamp van Indebuurt033 gebracht, op het Neptunusplein. De buurtnetwerker van Kruiskamp, Koppel en de binnenstad kon van daaruit meteen op de fiets stappen en door de wijken rijden. Na het weekend verhuist de fiets naar de Informatiewinkel in Liendert. Ook dan maakt de buurtnetwerker van Liendert en Rustenburg een tour door de wijk. “Zo hopen we mensen enthousiast te maken dat zij lekker gaan fietsen.”

We spreken Zoubida voor de Informatiewinkel in Kruiskamp. “Dit is een hartstikke leuke, bruisende en diverse wijk. Er komen hier al veel mensen lopend naar ons toe maar ook heel vaak op de fiets.”

Bij de Informatiewinkels in de stad kunnen inwoners ondersteuning en advies krijgen maar worden ze bijvoorbeeld ook geholpen bij het invullen van formulieren en praktische hulpvragen. Denk bijvoorbeeld aan een belastingaangifte, voor ontmoeting in de wijk, onafhankelijke cliëntondersteuning, geldproblemen of andere zorgen. “We werken hier ook met Geldcheck033 en kijken samen met inwoners waar ze eventueel nog recht op hebben qua financiële tegemoetkomingen vanuit de gemeente of het jeugdsportfonds zodat kinderen kunnen sporten.  Als mensen op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen we kijken wat mensen nodig hebben of kunnen bieden. Ook als zij op zoek zijn naar mogelijkheden voor ontmoeting of ontspanning, voor een taal -of computercursus, kunnen ze bij ons terecht. Eigenlijk zijn de vragen heel divers.”

Zouden mensen willen leren fietsen, dan is de Informatiewinkel een goed punt om heen te gaan. Samen wordt dan gekeken welke instanties fietsondersteuning bieden: “We hebben al meerdere keren mensen in de winkel gehad die nog nooit op een fiets hebben gezeten en die wel graag willen fietsen. Wij hebben deze mensen goed kunnen doorverwijzen. Zelfs als mensen een fiets nodig hebben als vervoersmiddel maar deze niet kunnen betalen, kunnen we kijken of er een tegemoetkoming mogelijk is voor bijvoorbeeld een tweedehandsfiets. Zo kunnen mensen toch naar de plaats van bestemming en zijn zij ook nog eens in beweging. Twee vliegen in één klap!”

De Informatiewinkels van Indebuurt033 vind je in Kruiskamp, Liendert, Soesterkwartier en Kattenbroek en zijn open van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 13.00 uur. Voor meer informatie kijk op:
www.indebuurt033.nl/informatiewinkels
www.ikfiets.nl