Een nieuwe fietservaring bij Fietsen van Greefhorst in Leusden

Greefhorst 9151

Mensen die eens een elektrische fiets willen proberen, kunnen terecht bij Fietsen van Greefhorst in Leusden. Ook biedt Greefhorst twee test e-bikes aan vanuit het probeeraanbod van de provinciale campagne Ik fiets. 033opdefiets ging langs bij Hans Greefhorst en vroeg of er veel belangstelling is voor het testen van e-bikes.

Met een ruim assortiment van verschillende merken en types e-bikes valt er flink wat te kiezen. Met een speciale fietslift worden de e-bikes van de verdieping naar de begane grond gebracht en buiten uitgestald. Hans vertelt met trots over de service: “Ja, mensen lenen niet alleen een fiets maar we doen er ook de benodigde accessoires zoals een accu en slot bij in de fietstassen. Zo kunnen ze goed op weg. De e-bikes mogen een dag mee, een weekend of via het probeeraanbod van Ik fiets zelfs een hele week.”

Volgens Hans hebben mensen verschillende redenen om een e-bike te proberen. “Er is nu een hele generatie mensen die willen en kunnen blijven fietsen dankzij de e-bike. Bijvoorbeeld door de lage instap en het bereik. Zij ontdekken hoe mooi ons gebied is. Ga je naar het noorden dan kun je zo langs het water naar Harderwijk, maar aan de andere kant hebben we ook bos en heide. Als er geen elektrische fiets bestond, waren al heel veel mensen gestopt met fietsen. Nu kunnen ze blijven fietsen.” Naast recreatieve doeleinden is er ook belangstelling voor het gebruik van e-bikes voor woonwerkverkeer en bijvoorbeeld ook voor het werk zelf zoals thuiszorgmedewerkers die van cliënt naar cliënt rijden.

Voor de testfietsen is heel veel belangstelling. “We geven deze fietsen vaak een dag mee en soms een heel weekend zodat mensen een goede indruk krijgen. Als bij een stelletje één van de twee een elektrische fiets wil, geven we ze toch allebei één van verschillende merken. Zodoende kunnen ze onderweg zelfs twee fietsen testen. Maar we bevelen ook aan om het doordeweeks te doen om naar het werk te fietsen. Dat is weer een heel andere beleving”

Wie ook de omgeving van Leusden anders wil beleven voor recreatie of voor werk kan een e-bike voor een week reserveren via www.ikfiets.nl. Langskomen kan natuurlijk ook bij Fietsen van Greefhorst aan de Hamersveldseweg 75 in Leusden.