App redt nieuwe Eikeltjes fietsroute

IMG_7218

Op 6 oktober 2019 lanceerde 033opdefiets tijdens het Keistadfietsfestival de nieuwe Eikeltjes Familiefietstocht. Het weer zat echter niet mee; het werd de koudste en natste 6 oktober ooit. Gelukkig is de route opgenomen in de IVN app. Hierdoor kunnen mensen op ieder gewenst moment toch de route fietsen.

De tocht werd samengesteld in samenwerking met IVN Natuureducatie. Omdat oktober een uitstekende maand is om eikels te zoeken voerde de route onder meer door het Monnikenbos. Hier vind je verschillende eikenbomen en volop eikels om te zoeken.

In de app staan de verschillen tussen de eikenbomen beschreven. Ook is er achtergrondinformatie over de natuur in en rond Amersfoort opgenomen en je kunt als je wilt verschillende opdrachten doen. Leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen om in oktober een mooie herfsttafel te maken.

In de stand van 033opdefiets was er ook aandacht voor de campagne Ikfiets. De provincie Utrecht wil graag meer mensen meer op de fiets. En dat willen wij ook! Er zijn allerlei acties, zo kun je onder meer e-bikes uitproberen, bakfietsen lenen en met gefietste kilometers sparen voor prijzen.

Natuurlijk was er ook aandacht voor de snuffelfiets en voor de campagne Leusden Fietsstad 2020. Bij 033opdefiets vind je alles over fietsen in de regio!

Meer informatie over:
app Play Store: https://play.google.com/store/apps/details…
in de App Store:
https://apps.apple.com/nl/app/ivn-routes/id1437246282
Je vindt deze ook op de website van IVN: https://www.ivn.nl/routes/id:2317&soort_route:fietsen/
IVN
Monnikenbos
Keisstadfietsfestival
Leusden Fietsstad 2020
Snuffelfiets