Spring maar achterop fietstocht tegen eenzaamheid

"Spring maar achterop!" Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2019 organiseerde Leusden Fit in samenwerking met 033opdefiets een fietsroute door Leusden met verschillende activiteiten waaronder wandelen door de struintuin en buitenspelactiviteiten bij de Lisidunahof. Alle buurtsportcoaches fietsten mee.

De eerste deelnemers verzamelden zich bij het Huis van Leusden voor een kopje koffie. Hier werd ook een goodiebag van 033opdefiets uitgereikt met enkele versnaperingen voor onderweg. Tijdens de fietstocht konden meer mensen zich aansluiten.

Volgens de Buurtsportcoaches Leusden vraagt deze eerste editie van "Spring maar achterop Leusden" om een vervolg. "We vragen persoonlijk mensen om mee te doen. We beginnen klein maar zo zal deze fietstocht in de toekomst groeien. Door de voorspelde weersverwachting hebben we een aantal afzeggingen gekregen, maar het is droog!"

De fietstocht is een initiatief van Leusden Fit in samenwerking met De Groene Belevenis en 033opdefiets. Deze partijen ondersteunen ook de ambitie van Leusden om een echte fietsgemeente te worden. Inwoners van Leusden kunnen hiervoor tot 1 november hun stem uitbrengen op https://www.leusdenfietsstad.nl/