Inwoner provincie Utrecht gaat ervoor en zegt: ‘Ik fiets’

Persbericht – Utrecht – 13 september 2019

Fietsstimuleringscampagne ‘Ik fiets’ officieel afgetrapt in Zeist

Vanaf vandaag wordt het voor inwoners van de provincie Utrecht nóg makkelijker, en vooral leuker, om de fiets te pakken. Bijvoorbeeld door gratis een e-bike, e-bakfiets of speed pedelec uit te proberen of door punten te sparen met behulp van een speciale fietsapp. Het is allemaal onderdeel van de nieuwe ‘Ik fiets’ campagne die vandaag op sportieve wijze gelanceerd werd met een fiets-estafette. De campagne wordt de komende twee jaar actief ingezet in de hele provincie Utrecht.

Gedeputeerde Arne Schaddelee kwam op de speciale Ik fiets aan bij het gemeentehuis van Zeist en overhandigde de opvallende campagnefiets aan wethouder Wouter Catsburg.

De speciale estafettefiets staat symbool voor de campagne en zal rouleren tussen de 26 gemeenten in de provincie. Op deze manier wordt de campagne in elke gemeente onder de aandacht gebracht. Tijdens de kick-off overhandigde wethouder Wouter Catsburg bovendien de eerste ‘probeer-‘ e-bike, speed pedelec en e-bakfiets aan enthousiaste deelnemers. ‘Mijn doelstelling is om meer mensen te verleiden de (elektrische) fiets te pakken. Daarom vervangen we tegels op fietspaden door asfalt en werken we aan uitstekende fietsverbindingen tussen Zeist, Utrecht en Amersfoort. De ‘Ik fiets’ campagne juich ik dan ook van harte toe’, aldus de wethouder. Het doel van de campagne? Minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker laten fietsen en op de fiets houden.

Provinciale ambities

De provincie Utrecht heeft de ambitie om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011 en te zorgen dat alle belangrijke werklocaties, middelbare scholen en knooppunten veilig, comfortabel en snel per fiets bereikbaar zijn in 2028. ‘Fietsen doe ik voor mijn plezier. Het is voor mij een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en daarnaast lekker buiten te kunnen zijn. Binnen de provincie Utrecht zijn goede fietspaden en mooie natuur, dus er is altijd iets te ontdekken op de fiets’, vertelt gedeputeerde Arne Schaddelee.

Meedoen in jouw gemeente
Iedereen doet mee, iedereen kan op de fiets. Door middel van een probeeraanbod kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld een week lang gratis een e-bike, een e-bakfiets of een speed pedelec uitproberen. Ook kan de Ik fiets app worden gedownload. Hiermee worden punten gespaard door te fietsen. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Meer informatie over het aanbod in jouw gemeente is te vinden op www.ikfiets.nl.