033opdefiets bedankt fietsers op weg naar hun vereniging

“Ooo, wat zijn die mandarijnen lekker!” Tijdens de Fietsers Bedankt! actie op 22 mei in Leusden komen heel veel sporters op de fiets naar hun vereniging. En ze krijgen natuurlijk een gezond aardigheidje: 2 mandarijnen, een kaartje en een sticker voor op hun fiets.

033opdefiets werkt in haar acties samen met lokale partijen. De nieuwste actie van 033opdefiets werd mede georganiseerd door de BuurtSportCoaches van LeusdenFit, de gymnastiekvereniging Impala Leusden, de Korfbalclub Antilopen en de handbalclub LHVLeusden. De Groene Belevenis, centrum voor natuur, milieu en duurzaamheid besteedde er al aandacht aan in de Leusder Krant en de plaatselijke groenteboer De Goudreinet sponsorde een deel van de extra frisse mandarijnen. Twee studenten die een creatieve mediaopleiding volgen, legden de actie vast op de camera.

De actie kon voorbijgangers niet ontgaan. De toegangsweg naar de sportverenigingen aan Sportpark Buining was voorzien van geluidsboxen waaruit luid de boodschap klonk: “Top dat je op de fiets bent!” en kleurrijke vlaggen. Het was duidelijk: Hier gebeurt wat. Bij de fietsparkeerplaatsen werd het steeds drukker. Er was ook gevraagd om vandaag zeker op de fiets te komen. En daar was massaal gevolg aan gegeven. Er kwam zelfs een sportteam uit Amersfoort op de fiets naar Leusden. Nou ja, zelfs…. Het is uiteindelijk maar een klein stukje.

Bij de fietsparkeerplekken ontvingen de sportieve fietsers een gezond aardigheidje. De kinderen, jeugd en volwassenen namen het lachend in ontvangst. Enkele kinderen die met de auto werden gebracht, werden niet vergeten. “Alvast voor de volgende keer dat je met de fiets komt.”

In de week van de Fiets naar je Werk Dag, is dit het tweede event van 033opdefiets deze week. Op het AFAS Goednieuwsscherm is dankzij de samenwerking met De Groene Belevenis vandaag (23 mei 2019) aandacht voor de Fiets naar je Werkdag. En vandaag ook, geven we een interview bij Het Radio Avondblad van EVA.