Wat, is dat patat?

Op maandag 22 april, 2e paasdag, gaf 033opdefiets acte de prĂ©sence tijdens het weet-wat-je-eet-festival “Wat, is dat patat?” op de Wagenwerkplaats. 033opdefiets mocht op veel belangstelling rekenen door de aanwezigheid van de smoothiefiets.

“Kinderen bewust laten worden van gezond eten, waar het vandaan komt, van de natuur en bewegen. Het gezonde leven promoten. Maar ook dat afval in de prullenbak hoort. Dat het beter is om een dopper te gebruiken dan plastic flesjes. Al met al op een lieve speelse manier kinderen leren over een gezonde leefstijl. Niet met een wijsvinger.” Dat is het doel van dit festival.

De organisatie van het festival stelde een zogenaamde smoothiefiets beschikbaar voor 033opdefiets. Kinderen mochten de smaak bepalen en vers fruit ging in de beker. Vervolgens stapten zij op een soort hometrainer en zo werd door het trappen een mechanisme in werking gezet om het fruit te malen tot een verse smoothie. Echt aantrekkelijk zag het er niet uit volgens de kinderen. Maar na het proeven was het “superlekker en zelfgemaakt”.

Het was een mooie gelegenheid om ook een praatje aan te knopen met de volwassenen. “Fiets je zelf veel, fiets je naar je werk?” En we daagden mensen uit met een challenge: “Wil jij een week alles met de fiets doen?” Zo hebben we goede contacten opgedaan, zowel met andere standhouders als met bezoekers. Wordt vervolgd!