LeusdenFit weken: Fruit en fietsen op school

Hagel en regen en toch zoveel kinderen op de fiets naar school! Maandagochtend 11 maart tussen 08.00 en 08.30 werden de kinderen van OBS De Bongerd en KLA4 Leusden onthaald met applaus en een gezonde versnapering door de Buurtsportcoaches Leusden en 033opdefiets in het kader van de LeusdenFit weken. Top, dat je op de fiets bent! 

Tom Röben, Buurtsportcoach Leusden, is heel enthousiast. “Heel veel kinderen worden met de auto naar school, het zwembad of de sportvereniging gebracht. Maar juist fietsen biedt een grote winst voor het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van kinderen. Daarom promoten wij samen met 033opdefiets het fietsen naar scholen en verenigingen.” Adrie van Dijk, directeur van De Bongerd, was ook op de fiets naar school gekomen en nam een zakje met mandarijnen in ontvangst. “Dit is een leuke actie in het kader van de LeusdenFit weken. Een mooie combinatie: fruit als beloning voor het fietsen.”. 

033opdefiets wil zoveel mogelijk inwoners en organisaties in de regio Amersfoort enthousiasmeren voor de fiets. Want fietsen is gezond, slim én duurzaam. Het bedanken van fietsers is één van de activiteiten van 033opdefiets. Jocelyn Kemker – de Kruif, communitymanager van 033opdefiets verwacht meer acties in Leusden. “Samen met inwoners, overheid, ondernemers, onderwijs en andere organisaties bekijken we hoe we ideeën over fietsen kunnen ondersteunen. Daarbij betrekken we zoveel mogelijk partijen. Dat Albert Heijn Leusden nu een deel van actie sponsort, is een mooi voorbeeld van lokale betrokkenheid.”