Wethouders bedanken Leusdenaren die fietsen naar hun vereniging

De wethouders Wim Vos en Erik van Beurden deelden zaterdag 6 oktober complimenten uit aan ouders en kinderen die op de fiets naar hun vereniging op Sportpark Buining kwamen. Zij ontvingen een versnapering en werden bedankt en toegejuicht: “Top, dat je op de fiets bent!”. Automobilisten kregen de boodschap “Ga toch fietsen!” mee tijdens gesprekken en met een flyer met zes redenen om te gaan fietsen. De actie is een initiatief van LeusdenFit en 033opdefiets tijdens de LeusdenFit week die van 1 tot en met 12 oktober duurt.

Sjoerd Versteeg van LeusdenFit is heel blij met de actie. “Heel veel kinderen worden met de auto naar school, het zwembad of de sportvereniging gebracht. Maar juist fietsen biedt een grote winst voor het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van kinderen. Daarom promoten wij samen met 033opdefiets het fietsen naar scholen en verenigingen en complimenteren wij op een leuke wijze de mensen die op de fiets komen.”

033opdefiets wil zoveel mogelijk inwoners en organisaties enthousiasmeren voor de fiets. Want fietsen is gezond, slim én duurzaam. 033opdefiets is ook actief op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort en De Horst in Leusden om werknemers te stimuleren vaker de fiets te pakken. Bedrijven uit Amersfoort en Leusden kunnen zich aanmelden voor het nieuwste fietsstimuleringsprogramma Go Velo of meedoen aan de bedrijvenchallenge.

Het bedanken van fietsers is één van de activiteiten van 033opdefiets. Daarnaast is er een Instagram fotowedstrijd waarbij inwoners van Amersfoort en Leusden hun leukste fietsfoto’s kunnen delen onder de #maandagsmooiste en een diner voor 2 of elektrische fiets kunnen winnen. Ook is 033opdefiets op zoek naar fietsambassadeurs. Verder kunnen inwoners van Amersfoort en Leusden zelf een initiatief indienen waarbij de fiets een hoofdrol speelt. Een mooi voorbeeld is de droom van de Amersfoortse Imke van de Venne die deze week in vervulling gaat: het eerste Keistadfietsfestival van 11 tot en met 14 oktober voor heel regio Amersfoort.

033opdefiets geeft met al haar activiteiten invulling aan de fietsplannen van de gemeente Amersfoort en Leusden om meer mensen meer op de fiets te krijgen.
Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website www.033opdefiets.nl.