033opdefiets helpt automobilisten in Leusden op de fiets

Fietsers bedankt Leusden.100918

033opdefiets, de mobiliteitscommunity van Amersfoort, Leusden en omstreken is begin deze week neergestreken op kantorenpark De Horst in Leusden. Op maandag werden fietsers op de kruising Randweg - Groene Zoom - Plesmanstraat bedankt voor het kiezen voor de fiets. Zij werden toegejuicht en ontvingen een versnapering. Automobilisten werden attent gemaakt op de boodschap “Ga toch fietsen!” onder meer via de Leusden Goed Nieuws Show! op het scherm van Afas. Op dinsdag pitchte 033opdefiets bij de vergadering van de bedrijvenvereniging in oprichting de vraag: Wat heb je als werkgever en werknemer nodig om meer met je fiets naar het werk te gaan?

De mobiliteitscommunity 033opdefiets wil zoveel mogelijk inwoners en organisaties enthousiasmeren voor de fiets. Want fietsen is gezond, slim én duurzaam. 033opdefiets is actief op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort en De Horst in Leusden om werknemers te stimuleren vaker de fiets te pakken. Bedrijven uit Amersfoort en Leusden kunnen zich onder meer aanmelden voor een probeeraanbod van het nieuwste fietsstimuleringsprogramma Go Velo of ondersteuning vragen voor een eigen initiatief.

Het bedanken van fietsers is één van de activiteiten van 033opdefiets. Daarnaast is er een Instagram fotowedstrijd waarbij inwoners van Amersfoort en Leusden hun leukste fietsfoto’s kunnen delen onder de #maandagsmooiste en een diner voor 2 of elektrische fiets kunnen winnen. Ook is 033opdefiets op zoek naar fietsambassadeurs. Verder kunnen inwoners van Amersfoort en Leusden zelf een initiatief indienen waarbij de fiets een hoofdrol speelt. Een mooi voorbeeld is de droom van Imke van de Venne die in vervulling gaat: het eerste Keistadfietsfestival van 11 tot en met 14 oktober voor heel regio Amersfoort.

033opdefiets geeft met al haar activiteiten invulling aan de fietsplannen van de gemeente Amersfoort en Leusden om meer mensen meer op de fiets te krijgen. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website www.033opdefiets.nl.