033opdefiets bedankt fietsers in Amersfoort en Leusden

033opdefiets heeft woensdag 11 juli in Amersfoort en donderdag 12 juli in Leusden fietsers in alle vroegte bedankt voor het kiezen van de fiets op weg naar het werk, school of andere bestemming. Op de kruising Hoefseweg-Computerweg op De Hoef in Amersfoort kregen fietsers alvast een voorproefje op de snelfietsroute van en naar Nijkerk. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat fietsers voorrang kregen op hun route naar hun bestemming. In Leusden werden fietsers met luid gejuich en applaus ontvangen op de kruising Heiligenbergerweg-Groene Zoom. Fietsers werden hier ook bedankt voor hun geduld voor de eventuele overlast die zij tijdens de wegwerkzaamheden hebben ervaren. 

De mobiliteitscommunity 033opdefiets wil zoveel mogelijk bewoners en organisaties enthousiasmeren voor de fiets. Want fietsen is gezond, slim én duurzaam! Het komende half jaar is 033opdefiets actief op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort en De Horst in Leusden om werknemers te stimuleren vaker de fiets te pakken. Het bedanken van fietsers is één van de activiteiten van 033opdefiets. Daarnaast zal er onder meer een Instagram fotowedstrijd plaatsvinden met de leukste fietsfoto’s. Ook kunnen bedrijven uit Amersfoort en Leusden zich aanmelden voor een probeeraanbod van het nieuwste fietsstimuleringsprogramma Go Velo. Verder kunnen bewoners van Amersfoort en Leusden hun fietsambassadeurs aanmelden en zelf een initiatief indienen. 033opdefiets geeft hiermee invulling aan de fietsplannen van de gemeente Amersfoort en Leusden om meer mensen op de fiets te krijgen. Uiteraard is 033opdefiets ook betrokken bij het Keistadfietsfestival in oktober.