Eerste Fietsfestival in Amersfoort

Het eerst Fietsfestival in Amersfoort is in aantocht! ,,Amersfoort heeft een grote fietscommunity”, weet de Amersfoortse Imke van de Venne. ,,Maar ik vind dat je in onze stad nog te weinig gestimuleerd wordt om vaker de fiets te pakken. Amersfoort wil heel graag een fietsstad zijn, maar kan daarvoor nóg een stap verder gaan.” Van 11 tot en met 14 oktober 2018 vindt het Keistad Fietsfestival plaats. 

 

Pitchen met succes bij 033opdefiets

Initiatiefnemers Imke van de Venne en Jocelyn Kemker – de Kruif willen met dit festival Amersfoort als fietsstad naar een hoger niveau tillen. Tijdens een pitch op een event van #033opdefiets kreeg Van de Venne veel bijval voor dit ludieke plan. ,,Vorig jaar bezocht ik een fietsfestival in Breda. Dat was zo’n succes, dus ik dacht: dat moeten wij hier ook gewoon hebben. Fietsen is fun en dat moeten we in Amersfoort overbrengen.”

Fietsfeestje voor iedereen

Van de Venne: ,,De Nieuwe Stad hebben we op het oog als potentieel eventterrein. Dit past het beste bij de sfeer die we willen neerzetten voor ons fietsfeestje. Het festival is er voor iedere Amersfoorter, of je nu wel of geen fanatieke fietser bent.” Het programma is nog niet compleet, maar wat er zeker gaat komen is een fietsmarkt, een fietsfilmfestival, een familiefietstocht, lezingen en allerlei workshops. ,,De fietsmarkt wordt één van de hoogtepunten. Op de markt zal er muziek zijn, bij de kramen zijn fietsartikelen verkrijgbaar, je kunt er workshops volgen en er zijn hapjes en drankjes. Net als een echt festival.”

Amersfoorters met een eigen idee voor een event, kunnen zich nog melden bij de organisatie. Dat geldt ook voor sponsoren en vrijwilligers. Aanmelden kan hier.