Ondertussen….

Hoe gaat het met de plannen?

Op alle fronten boeken de ambassadeurs van het fietsen in Amersfoort en omgeving voortgang met hun plannen. Omdat het plannen zijn, zien we vaak nog geen resultaten in het dagelijkse beeld. Hoewel….. op woensdag 29 maart was 033opdefiets gastheer voor Fietscafé Amersfoort met het thema vrachtfietsen. En dat bepaalde het straatbeeld van de Oude Fabriekstraat in Amersfoort behoorlijk! Onderstaand geven we een update van alle fietsplannen.

Mobility Center
Op 29 maart was Fietscafé Amersfoort bij 033opdefiets te gast met het thema vrachtfietsen. Er waren zo’n 15 verschillende cargobikes te zien en uit te proberen; echt heel tof! Sprekers vanuit o.a. de Fietskoeriers, Greenolution en Urban Arrow vertelden enthousiast over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Door de verschillende presentaties kregen we een goed beeld van hoe ver sommige technologische ontwikkelingen op het gebied van vrachtfietsen al zijn. Het was een mooie bijeenkomst met een doorkijk op de toekomst van het vrachtverkeer. We willen graag die toekomst voor het bedrijfsleven in Amersfoort en omgeving verkennen. Hoe we dat gaan doen, gaan we binnenkort bespreken!

Woonwerk-verkeer
Op gebied van het stimuleren van de fiets voor het woon-werkverkeer zijn gesprekken gevoerd met meer dan vijf organisaties. Ook is een vertegenwoordiger van de U15 bij 033opdefiets op bezoek geweest waardoor de banden tussen het bedrijfsleven en 033opdefiets verstevigd zijn. Tevens heeft de gemeente Amersfoort interesse om het fietsgebruik onder ambtenaren een impuls te geven. Op dit moment wordt verder gewerkt aan het plan waarin de input van alle afspraken wordt meegenomen.

Fietsfilmfestival
Er is een datum en het gaat gebeuren! De mensen die het Fietsfilmfestival organiseren hebben contact met het ICFF en zetten in de voorbereiding alles in gang. Ook publicaties hieromtrent komen vanuit de initiatiefnemers. Waar nodig en indien gewenst kan 033opdefiets worden ingeschakeld.

Armoede
Op dit thema zijn ook gesprekken gevoerd met stakeholders en betrokkenen. Er is nu een groep mensen en organisaties ontstaan die wil denken over een plan om zogenaamde transportation poverty te bestrijden. Iedereen op de fiets!

Fietsboycot/safari/hospitality
Via deze website heeft een geïnteresseerde zich gemeld voor plannen ten aanzien van een fietsboycot en de fietssafari. En meer nog dan dat. Hoe maak je van Amersfoort een gastvrije fietsstad? Binnenkort hebben we een afspraak en volgt er meer nieuws op dit gebied.

Fietscommunity
Met alle afspraken die we hebben met verschillende mensen en organisaties, groeit de community. Dat zien we in ons bestand maar ook in de groei van het aantal volgers op social media. Eigenlijk is iedereen enthousiast over de doelstelling: Meer mensen meer op de fiets.
Om de community verder te laten groeien, is er op 16 maart met een aantal communityleden een brainstormsessie fietscommunity geweest. Deze door een scrummaster van Goedopweg geleide bijeenkomst, leverde veel nieuwe ideeën en inspiratie op. De informatie van de avond is via een Trellobord weer teruggegeven aan de deelnemers. Zo kunnen deelnemers zelf het initiatief nemen om een vervolg te geven aan hun ideeën.

Ook wij van 033opdefiets delen zoveel mogelijk informatie op o.a. deze website. We hebben meer informatie en handige links ten behoeve van fietsroutes geplaatst. Ook is er een pagina met tips toegevoegd. Via social media delen we informatie uit Amersfoort maar ook breder. Het laatste nieuws uit heel Nederland en de wereld proberen we bij te houden en te delen. Kijk maar eens op Twitter en Facebook.

En…… we kunnen fietsstad 2018 worden! Stem je ook op Amersfoort? Lees meer op deze pagina….