NIEUWEGEIN FIETST! TRAPT AF

Op woensdag 15 februari heeft wethouder Peter Snoeren om 09.30 uur de aftrap gegeven van Nieuwegein fietst!. Dit nieuwe initiatief van Goedopweg in samenwerking met de gemeente Nieuwegein besteedt meer aandacht aan de fietsmogelijkheden in, naar en vanuit de stad. Het samenwerkingsprogramma heeft als doel de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Om mensen enthousiast te maken vaker te gaan fietsen, organiseert Nieuwegein fietst! dit jaar diverse fietsacties.  

“Fietsen is snel en je blijft er ook nog fit bij. Als je fietst, draag je bij aan een schone, duurzame leefomgeving. Toch stappen nog één op de drie inwoners dagelijks in de auto, zo blijkt uit de inwonersenquête 2016 van de gemeente. Met Nieuwegein fietst! zetten we fietsen als alternatief op de kaart”, zegt Snoeren.

Nieuwegein fietst! trapt af met een fotowedstrijd voor amateurs en professionals. “We dagen alle mensen die in Nieuwegein wonen of werken uit om hun eigen fietsverhaal in beeld te brengen”, aldus Snoeren. Voor de winnaars staat een originele Nieuwegein-fiets klaar. Na de fotowedstrijd ‘Fietsen in beeld’ volgen meer activiteiten om fietsen in Nieuwegein op de kaart te zetten. Meer info vind je op http://nieuwegeinfietst.nl/

Meer info over Goedopweg vind je op: https://www.goedopweg.nl