Verbetering kruispunten voor fietsers?

 

Een bericht van de gemeente Amersfoort!

De gemeente Amersfoort wil fietsen in de stad aantrekkelijker en comfortabeler maken. Dat doen we bijvoorbeeld door het verbeteren van verkeerslichten voor fietsers.

In 2017 worden bij acht kruispunten de verkeerslichten vernieuwd. Tegelijk met die werkzaamheden willen we zoveel mogelijk verbeteringen aanbrengen voor de fietser. U kunt daarbij helpen.

Staat het licht wel eens op rood terwijl er geen kruisend verkeer is, mist u de mogelijkheid om in twee richtingen over te steken of vindt u opstelruimtes of bochten te krap? Laat ons weten wat er op onderstaande kruispunten volgens u beter kan voor de fietser.

 

  1. Stadsring-Molenstraat
  2. Stadsring-Utrechtseweg
  3. Stadsring-Arnhemseweg
  4. Stadsring-Blekerssingel
  5. Stadsring- Sint Andriesstraat
  6. Ringweg Koppel-Holkerweg
  7. Amsterdamseweg-Radiumweg
  8. Radiumweg -Nijverheidsweg-Noord

Uw mening geven

U kunt op een aantal manieren uw mening geven.

  1. U vult de enquête op de website in www.amersfoort.nl/verkeerslichten
  2. U mailt uw opmerking, zo mogelijk voorzien van een digitale foto van de situatie en de naam van het kruispunt aan verkeerslichten@amersfoort.nl

U kunt per kruispunt zo veel opmerkingen maken als u wilt, en u mag uiteraard voor meerdere kruisingen suggesties doen. Geef bij uw reactie aan om welk kruispunt het gaat.

Geef ons uw mening vóór 15 februari 2017.

Wat doen we met uw reactie?

We beoordelen alle suggesties en reacties en bespreken dat met de Fietsersbond. Randvoorwaarden voor de haalbaarheid van aanpassingen zijn onder meer kosten en beschikbare ruimte. Ook gelden op de Stadsring en Ringweg Koppel op bepaalde tijden groene golven voor autoverkeer waar rekening mee moet worden gehouden.

In het voorjaar van 2017 wordt op de website en in de Stadsberichten vermeld welke verbeteringen worden aangebracht. De verbetermaatregelen worden dan naar verwachting in het najaar van 2017 uitgevoerd.

Meer informatie

Wanneer u vragen heeft over dit project kunt u contact opnemen met Erwin Hermsen van de afdeling Stad en Ontwikkeling, telefoon 14033 of mailen naar verkeerslichten@amersfoort.nl