‘Op Facebook veel reacties van vrienden’

Ans wilde eigenlijk op de racefiets fietsen maar die bleek te hoog. “Geen punt, dan fiets ik lekker op mijn eigen fiets!” Het leek haar heel leuk om een week te fietsen met camera. Ze kende het project eerst niet maar zodra ze ervan hoorde, werd ze meteen enthousiast en heeft ze zich samen met haar partner opgegeven.

Het rijden met een camera vond ze heel leuk en zorgde ervoor dat ze af en toe een stukje extra fietste zodat ze haar ritten kon delen via Facebook. De camera vond ze makkelijk te bedienen, heel intuïtief in het gebruik en ze vond het ook leuk om de filmpjes te bewerken voordat ze ze op Facebook zette. Op de filmpjes die ze op Facebook heeft gezet kreeg ze veel reacties van vrienden die zich afvroegen waar ze aan mee deed.

Ze gebruikt de fiets vooral voor woon-werkverkeer en voor de boodschappen. Door het project ging ze bewuster fietsen en lette meer op de verkeersomstandigheden en de veiligheid van fietsers in het bijzonder. Ook viel het haar op hoe mooi sommige stukken eigenlijk zijn die ze vaak fietst. Door het filmen werd ze zich daar bewuster van.
Ans heeft ook een paar tips voor de gemeente:

Ze rijdt dagelijks over de brug bij de Eemhaven richting het station en als ze dan richting het fietspad langs Zandfoort aan de Eem wil gaan, valt het op dat het daar heel druk en gevaarlijk kan zijn vanwege de scherpe bocht die je als fietser maakt. Nu het vanwege de herfst wat slechter weer is en de weg vol blad ligt of nat is van de regen, is het best link als je vol in de remmen moet wanneer je de bocht om gaat.

Ook de rotonde bij het Eemplein ervaart Ans als minder veilig. Omdat fietsers van twee kanten de rotonde mogen nemen en automobilisten dat niet altijd doorhebben, levert dat regelmatig gevaarlijke situaties op.

Ans wil graag in het Goedopweg-panel omdat ze het belangrijk vindt om haar steentje bij te dragen aan de veiligheid van de fietser en ook om het fietsen te promoten.