‘Goed geregeld, behalve op de Stadsring’

Rein heeft een weekje met camera op eigen fiets gereden. Hij vertelt dat hij altijd met aandacht fietst, daar zat voor hem het verschil niet in. “Maar wel dat je bewust bent dat je ook alles in beeld om moet zetten.”

Wat Rein erg positief vindt aan fietsen in Amersfoort is dat hij over het algemeen de fietspaden erg mooi vindt, goed zichtbaar en prettig te berijden. Rein vind het over het algemeen goed geregeld voor de fietser in Amersfoort behalve op de Stadsring. “Als je daar bijvoorbeeld de weg over wil steken via het fietspad via de stoplichten, rijd je tegen een stroom fietsers in die van de rechterkant komen. Je moet dan eigenlijk stoppen op de weg waar de auto’s weer gaan rijden omdat hun stoplicht ook weer op groen gaat. Dat is geen veilige situatie.”

Ook heeft Rein een aantal tips. Voor diegene die nu op de fiets gaat: “Bij het monteren van de filmpjes moet je even goed opletten, het systeem kan wat traag reageren”. En voor 033opdefiets: “Betere en meer instructie met betrekking tot het monteren van de filmpjes.” En voor de gemeente: “Kijk eens naar de verkeerssituatie rondom de Stadsring.”