‘Amersfoort is een autostad’

Danet fietste een week voor 033opdefiets op haar eigen fiets voorzien van camera. Danet fietst graag, vindt dat eigenlijk leuker dan met de auto en kan daar meer van genieten. Maar de auto pakt ze toch ook makkelijk als ze een boodschap moet doen.

Het viel Danet op dat je als fietser toch erg kwetsbaar bent en ondergeschikt in het verkeer. Er zijn ook wat fietsknelpunten opgevallen. “Bijvoorbeeld van de Randenbroekerweg naar het Euterpeplein, dan moet je een stuk over de stoep.”, aldus Danet. “Ook zie je fietsers met koptelefoons op. Dat kan erg gevaarlijk zijn.”

Danet vindt dat Amersfoort toch wel een autostad is. ” Vooral als je kijkt naar de verkeerslichten. Auto’s hebben een groene golf en veel stoplichten zijn niet goed afgestemd op fietsers.”

Tips voor de gemeente heeft Danet ook:

  • groene zone voor fietsers
  • aanpakken van een aantal knelpunten zoals bij de Randenbroekerweg /Euterpelplein of bv ook bij de Schimmelpennickkade.
  • bekijk het verkeer meer vanuit de bril van de fietser