‘Geen jonge fietser die niet met zijn mobiel bezig is’

Yvonne fietste een week lang op haar eigen fiets en op de e-bike . “Ik fiets elke dag op mijn eigen fiets overal naar toe, daarom was het geen moeite om deel te nemen aan dit fantastische project, al viel het niet mee om constant met filmen bezig te zijn. De bediening is iets te ingewikkeld voor mij.  Ik hoop dat ik leuke filmpjes heb gemaakt. Ik heb trouwens ook wel mijn eigen fiets gebruikt. Ik vond de e-bike niks en een beetje te veel herrie maken. Hij fietste niet zo lekker als mijn eigen vertrouwde fiets!”

“Al trappend maak je van alles mee op de weg, zoals zand op de weg, en ik ben zelf nog onderuit gegleden. Dat gebeurde in de wijk Nazareth op een asfaltweg die nat was. De gemeente Amersfoort zou er waarschuwingsborden neer moeten zetten…..  Wat me trouwens opvalt is dat ik geen jonge fietser zie die niet met zijn mobiel bezig is. Ik vind dat echt levensgevaarlijk. Tenslotte heb ik nog één tip voor de gemeente Amersfoort. Fietsreparatie is erg duur. Daar zou Amersfoort eens wat aan moeten doen! Een voordeling onderhoudscontract of zo iets. Dat zou echt helpen”.