‘Veel bewuster aan het fietsen’

Olaf nam een week de Gentleman, de stadsfiets van 033opdefiets, onder zijn hoede. “Door de camera viel me al gelijk op dat je veel bewuster aan het fietsen was en veel meer ziet. Het viel me op dat je in Amersfoort al heel goed kon fietsen door de brede fietspaden. Ik fietste vaak vanuit Randenbroek naar het centrum en naar verschillende buitenwijken. In de buitenwijken merkte ik wel dat je er beter kon fietsen doordat het minder druk was en de fietspaden waren een stuk beter. Wanneer ik in het centrum reed, merkte ik toch wel dat je meer moet oppassen op het verkeer. Voor de rest was het een prima fiets maar mis de versnellingen. Alsnog is het erg fijn fietsen door Amersfoort!”

“Wanneer ik naar huis wil fietsen vanuit het centrum, krijgen de auto’s voorrang. Ik moet ook een stuk omfietsen dat niet nodig hoeft te zijn. Ik weet ook niet precies wat de gerichte route is daarvoor. Ik fiets daarom dat stuk in tegengestelde richting.”

Olaf vond de week fietsen een leuke en innovatie manier om ervaringen op te halen in plaats van een saaie enquête. “Het lijkt mij ook erg leuk om nog een keer mee te doen aan zo’n soort project.”

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.