‘Teveel alleen vanuit de auto gedacht’

Dillian mocht een week op de Landlady, de racefiets van 030opdefiets, de omgeving verkennen. “Ik ben al een echte fietsfanaat en kijk daarom al veel om me heen en hoe de fietsroutes in elkaar zitten. Ik had over 033opdefiets gelezen en was best wel benieuwd om dat zelf te ervaren en ook zo te kijken om Amersfoort te verbeteren zodat meer mensen gaan fietsen.”

Het was Dillian opgevallen dat de fietspaden niet altijd even goed waren, zoals tegels die totaal niet recht lagen op de paden of te scherpe bochten. “Ik heb ook zoveel mogelijk van zulke dingen gefilmd om dit onder de aandacht te brengen. De tips voor de gemeente zijn dat er betere wegen komen zodat je lekker soepeler door alles heen fietst, en misschien wat meer binnenroutes.

Het viel me ook vooral op dat er teveel alleen vanuit de auto word gedacht. Je kunt¬†bijvoorbeeld bij de Amsterdamseweg met de auto makkelijk bij bedrijven komen maar deze zijn¬†lastiger te bereiken met de fiets.”

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.