‘Het was wel een gave ervaring’

Monique koos ook voor de racefiets om haar fietservaringen te delen. “Ik fiets sowieso al veel, het voordeel was wel dat ik sneller was op deze racefiets dan normaal, wat ik wel fijn vond. Ik fietste vooral naar mijn werk waarbij ik 6:30 sneller was dan dat ik dat met mijn eigen fiets zou doen. Ik haalde zelfs een elektrische fiets in, wat ik zelf wel erg grappig vond.”

Monique kreeg door aandachtiger te fietsen meer besef van wat er om zich heen gebeurde. ” Vooral de optrekkende mist in de polder was erg bijzonder. Ik heb verder ook geen nadelen qua infrastructuur ontdekt tijdens het fietsen. Het nadeel was wel dat ik geen bagagedrager had waardoor ik iedere keer een tas moest meenemen. Daarnaast had ik op de racefiets ook geen licht dus hierdoor kon ik niet in het donker rijden. Ook zat ik veel voorovergebogen en dat vond ik toch niet altijd zo prettig.

Door deze ervaring zal ik zelf niet snel een racefiets aanschaffen, maar het was wel een gave ervaring. Tip voor de volgende gebruiker is dat je het beste buiten de stad kan fietsen, aangezien je dan makkelijker een sneller tempo kan hebben en je niet steeds hoeft te stoppen voor verschillende stoplichten of auto’s.

 

 

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.