‘Geen problemen meer met parkeren’

Harry mocht een week de racefiets uitproberen. Harry woont in Leusden en vond het zeer leuk om een week lang te gaan fietsen en een stuk aandachtiger naar de omgeving te kijken. Het onderweg zijn, was makkelijker vanwege het ontbreken van parkeerproblemen. “Bovendien was het erg leuk aangezien je veel gezellige communicatie onderweg krijgt omdat veel mensen je aanspreken door die camera. Hierdoor krijg je gelijk een goed gespreksonderwerp en wordt het aangenamer.”

In het centrum is het erg lastig om te parkeren, volgens Harry. “Met de fiets heb je dat probleem niet en dat scheelt ook weer tijd. Binnen een paar minuten was ik zo in het centrum terwijl ik met de auto er veel langer mee bezig was. Het nadeel is wel dat er aardig wat stoplichten in het centrum zijn waarop ik af en toe te lang op moest wachten. Ook word je minder snel gezien door automobilisten. Sommige mensen staan er niet bij stil dat ook fietsers voorrang hebben bij bepaalde punten.”

Naar aanleiding van de ervaringen heeft Harry een nieuw plan: “Ik ben van plan om te gaan zorgen dat bij mijn bedrijf er een vaste fiets staat die voor iedereen toegankelijk is en wanneer het nodig is die te gebruiken. Het is een kleine investering maar heeft een groot voordeel.”

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.