‘Een gaaf gevoel’

Trees fietste een week op de Electrified, de e-bike van 033opdefiets. “Ik was inderdaad veel bewuster een aandachtiger door het project. Ik lette meer op hoe het verkeer was, hoe de wegen waren. Vooral ook omdat je zo camera bij je droeg waardoor je ook nog best veel aandacht kreeg van andere weggebruikers. Zo heb ik veel reacties gekregen van mensen die de camera opviel, en dat je daar ook een leuke conversatie over kan hebben. Daarnaast ging je iedereen zowat voorbij wat een gaaf gevoel was.”

Het viel Trees op dat bij het Euterpeplein veel mensen tegen de richting in fietsten achter geparkeerde auto’s langs, waardoor je vooral met de e-bike heel snel moet remmen. Daarnaast waren sommige paden ook best hobbelig en dit zag je ook wel in de beelden van het fietsen terug.

“Ik vind zelf dat Amersfoort niet echt goed geschikt is voor een e-bike. Vooral in de binnenstad moet je continu remmen omdat er veel mensen naast elkaar fietsen en jij ze wil inhalen. Ook moet je vaak uitwijken voor tegenliggers en in de stad moet je heel lang wachten tot het stoplichten op groen gaan. Desondanks zou ik wel de e-bike willen aanschaffen, maar niet gebruiken voor in de stad maar voor het maken van mooie lange tochten. Ondanks dat ik niet veel heb kunnen fietsen aangezien ik ziek was, heb ik er echt van genoten!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.