‘Daar is over nagedacht.’

Chris zag een bericht over 033opdefiets in een nieuwsbrief van Amersfoort. Hij bezocht naderhand de website, vond dat het een mooi initiatief was en besloot toen deel te nemen. Chris fietste op zijn eigen fiets, een soort citybike. Uiteraard deze week voorzien van een camera.

Chris vond het project erg leuk. Hij bedacht van te voren wat hij wilde laten zien met de camera op de fiets. Hij wilde eigenlijk meer maar moest na een week de camera alweer inleveren. Hij wilde nog wel een week langer rondrijden.

Chris wilde verschillende mogelijkheden laten zien om van het ene stadsdeel naar het andere te komen. “Bijvoorbeeld van Vathorst naar Zielhorst via één lange fietsbaan. Daar is over nagedacht. Bij oudere gedeeltes van Amersfoort moet je via allerlei weggetjes zelf op zoek gaan hoe je ergens komt.”

Ook zijn er lange fietsroutes gemaakt. Daarbij monteerde Chris de camera op zijn racefiets. “Er is een aantal punten waarbij het voor automobilisten lastig is om rekening te houden met fietsers.” Dat heeft hij vastgelegd op de camera. “Bijvoorbeeld een onduidelijke verkeerssituatie voor de automobilist met voorrangsregels. Als daar ook nog fietsers kriskras langsfietsen, wordt het nog onoverzichtelijker. Bijvoorbeeld de rotonde Columbusweg bij de stier. Geef de fietser een duidelijke bewegwijzering! Ook bij de van Randwijcklaan waar je een stuk tegen het verkeer in moet gaan als automobilist, is een bijzondere situatie.” Chris vindt de goede fietspaden positief. Ook zijn er veel mogelijkheden om de binnenstad in te komen.

Tip van Chris voor de volgende fietser: “Bedenk welke route je gaat fietsen zodat je in je hoofd hebt wat je wilt laten zien.”

 

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.