‘Naar school, huis en de sportvereniging’

Sander heeft de Burgundian, één van de stadsfietsen van 033opdefiets, een week lang meegekregen. Sander vond het erg leuk om te doen. Hij heeft niet heel anders gefietst dan anders. Zijn ritjes waren bekend voor hem en bestonden uit fietsen naar school, huis en de sportvereniging.

Sander heeft wel opgemerkt dat er situaties zijn die onveilig waren. Tegenover de Plus supermarkt in de binnenstad aan de Stadsring bijvoorbeeld staan er vaak veel mensen te wachten voor het verkeerslicht waardoor andere fietsers er niet langs kunnen. Dit levert dan opstoppingen op.

Verder noemde Sander een bocht waar je niet doorheen kan kijken wat problemen oplevert omdat er fietsers van links en rechts kan komen. Hij twijfelde of de straat de Molenweg of de Hamseweg was.

Wat hij positief vond is dat er toch veel mensen netjes wachten bij de verkeerslichten. De fietsinfrastructuur in Amersfoort vond hij goed. Sander heeft nog een tip voor de Gemeente Amersfoort: “Plaats borden (met spiegels) bij bochten waar je geen goed overzicht hebt!” Verder moet er wat gedaan worden bij die punten waar opstoppingen ontstaan.

Sander heeft één video gepost op de social media en wil de rest nog üploaden. Die staan op zijn eigen computer.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.