‘Drie vliegen in één klap’

pepijnPepijn, 10 jaar woont in het buitengebied van Leusden, net tussen Amersfoort en Leusden in. In de herfstvakantie pakte hij zijn fiets om Leusden te ontdekken. De redactie stelde hem een aantal vragen.

Hoe is het om een week lang aandachtiger te fietsen?

“Het is wel grappig. Mensen op Facebook zien wat je hebt gefilmd. Ik vond het wel leuk om te filmen. Ik wilde graag Leusden ontdekken, omdat ik een keer met een vriend door Leusden ging fietsen. Daarom wilde ik zelf ook de weg leren kennen in Leusden. Door het fietsproject heb ik met samen met m’n vader Leusden ontdekt.

Ik sloeg drie vliegen in één klap. De eerste vlieg was het filmen, tweede was het ontdekken en de derde was sportief zijn. Ik wou graag naar Roda46 fietsen omdat ik dan weet hoe ik daar heen moet fietsen voor het geval dat ik op de fiets moet. Ik wilde ook graag naar de Hamershof en de Biezenkamp voor als ik een boodschap zou moeten doen. En naar school omdat het gewoon leuk was. Het mooiste stuk om te fietsen was in de Schammer.

Ik fiets al heel veel, iedere dag naar school. Dat is 2,5 kilometer heen en 2,5 kilometer terug. Dat is 5 kilometer per dag. Ik denk dat ik nu nog meer ga fietsen, naar het voetbal en naar de winkels omdat ik nu weet hoe ik daarheen moet fietsen. Vandaag hebben we anderhalf uur gefietst. We zijn ook nog naar de bibliotheek en de fietsenmaker gefietst. “

Wat valt je op? Positief en negatief?

“Er was veel natuur zoals gras, planten en bomen. Er lag ook wel wat rommel op de straat zoals blikjes, zakjes en takken. Bij sommige stoplichten kon je zien hoe lang je moest wachten. Dan kun je al van te voren kijken of er iets aan komt. Bij andere stoplichten kon je dat niet zien.“

Heb je opmerkingen of tips voor diegene die nu op de fiets gaat?

“Bespreek altijd even met een van je ouders hoe de camera werkt. Die moet het wel snappen.”

Heb je opmerkingen/tips voor 033opdefiets?

“De camera is echt goed en mooi. Ik was ook bij de opening van 033opdefiets. Dat was heel grappig met die politieagenten en het parcours dat de mensen moesten fietsen.”

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.