‘Ontspannen thuiskomen’

Saskia heeft deelgenomen aan het fietsproject in de week van 7 oktober tot 17 oktober 2016. Saskia geeft aan dat het heerlijk was om lekker te fietsen en heeft 3 dagen van haar woonplaats Soest naar Amersfoort gefietst, en eigenlijk was dat best prettig.
In de beleving van Saskia was fietsen meer een inspanning dan ontspanning. Ze heeft in deze week ervaren dat fietsen ontspannend is. “Lekker met Spotify op je oren, is ontspannen thuiskomen na een dag werken. Wat wel een beetje jammer was is dat ik na deze week van fietsen niet afgevallen ben”, zegt Saskia met een grote glimlach. Maar vol trots kan ze wel vertellen dat er echt al sprake is van meer spiermassa.

Wat Saskia opgevallen is tijdens deze week, is hoe gevaarlijk de Birkstraat is. In de ochtend fietsen daar heel veel schoolkinderen. Maar ook veel jeugd op scooters. Deze laatstgenoemden veroorzaken veel (bijna) ongelukken.
“Ook de Kersenbaan is niet overzichtelijk. Als ouders van schoolgaande kinderen heb je veel uit te leggen over de diverse verkeerssituaties en aanwijzingen op deze weg.”

Een tip van Saskia: Vervang alle fietspaden die nu nog uit stoeptegels bestaan door asfalt. Sommige paden zijn zo slecht en hobbelig dat deze niet erg comfortabel om op te fietsen zijn.

Verder is deze week als prettig ervaren en Saskia is van plan te blijven fietsen!

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.