‘Zet de fiets in bij duurzame distributie in stadscentrum’

pauldavidtigelaar033opdefiets2voorwebAMERSFOORT – Voor het woon-werkverkeer en om te sporten fietst Paul David Tigelaar door de stad. In het dagelijks leven is hij directeur bij de VVV Amersfoort. Met de camera op zijn eigen fiets heeft hij Amersfoort de afgelopen week met andere ogen bekeken.

“Ook op het relatief kleine stukje dat ik dagelijks fiets, zijn er mogelijkheden tot verbetering voor potentieel gevaarlijke situaties,” denkt hij. Zoals de in zijn ogen ‘onlogische voorrangssituatie’ op de kruising Sint Andriesstraat-Zuidsingel ter hoogte van de pizzeria. Dat fietsers op de Heiligenbergerweg die tussendoor steken vanaf de Stadsring voorrang moeten geven aan fietsers die over het fietspad op de Blekersingel rijden, vindt hij onlogisch. “Geef de route met de grootste verkeersstroom hier voorrang.”

“Ik heb 1 of 2 filmpjes gedeeld en met de eigen smartphone heb ik wat foto’s gemaakt.” Een situatie waar hij aandacht voor vraagt is het fietsparkeren op het Lieve VrouweKerkhof. “Het komt regelmatig voor dat er te weinig fietsparkeerplekken zijn.”

Tigelaar zou graag zien dat er nagedacht wordt hoe de fiets kan worden ingezet als middel bij duurzame stadsdistributie. Een deel van de winkels in de binnenstad, maar ook particulieren die in de binnenstad wonen, kunnen met – elektrische – fietsen worden bevoorraad. Zoiets zou onderzocht kunnen worden, denkt Tigelaar.

Positief in Amersfoort is de scheiding tussen wegen en fietspaden en dat de veiligheid doorgaans goed geregeld is. Ook op de Stadsring is volgens Tigelaar een goede balans gevonden tussen de groene golf voor het autoverkeer en de wachttijd van fietsers bij verkeerslichten.

Heeft hij een tip voor de volgende fietser? “Om het echt goed te doen, moet je echt even de tijd nemen om de techniek van de camera goed door te krijgen.” En hou je telefoon bij de hand om even snel een foto te nemen.’’

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.