‘Voor 033opdefiets kijk je met heel andere ogen’

evaseijsener033opdefiets1voorwebAMERSFOORT – “Mijn vader had op Twitter gezien, dat je mee kon doen aan 033opdefiets”, vertelt de 11-jarige Eva Seijsener. Gewapend met een camera fietste zij de afgelopen week kriskras door Amersfoort. Ze legde een groot aantal gevaarlijke verkeerssituaties vast en postte die via het Twitteraccount van haar vader Joost Seijsener.

Eva zit in groep 8 van de Caeciliaschool in Randenbroek. De afgelopen week heeft zij echt met andere ogen rondgefietst. Of dat nou op weg naar school, voetbal, accordeonles of naar de winkel was. “Het was grappig. Je fietst elke dag langs iets en nu opeens zie je het anders. Zo viel het me nu op dat er geen fietspad ligt op het stuk dat ik altijd fiets.”

Een ’fietsonvriendelijke kruispunt’ vond ze op de Ringweg Randenbroek, Euterpeplein en Schuilenburgerweg. ,,Het verkeerslicht voor de auto stond nog op groen terwijl de fietser moest stoppen.’’ Ook in de binnenstad zag ze onduidelijke verkeerssituaties. Zoals op de Zuidsingel ter hoogte van de Varkensmarkt waar voor alle voetgangers niet duidelijk is dat de fietsers voorrang hebben. “En verderop op de Weversingel, bij Flehite en de afslag naar het Eemhuis waar de auto’s van alle kanten komen.”

Alhoewel ze vooral situaties heeft vastgelegd die ‘minder goed’ zijn, vindt Eva dat er op veel plekken in Amersfoort veel goede fietspaden zijn. “En de rotonde bij Roethof is nu veel veiliger.”

Een tip voor een volgende fietser: “Vooral goed rondkijken.” Vader Joost Seijsener voegt daaraan toe dat het een idee zou zijn om eens in beeld te brengen hoe het eruit ziet als fietsers smartphones gebruiken in het verkeer.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.