‘Nog nooit zo weinig gefietst’

anouschkaalblas033opdefiets2-voorwebAMERSFOORT – “Ik heb nog nooit zo weinig gefietst als deze week”, verontschuldigt Anouschka Alblas zich als ze de camera komt inleveren. Die camera heeft ze overigens niet gebruikt. Ze kreeg hem ‘niet aan de praat’. “De uitleg was te summier en ik heb geen smartphone en zit niet op social media.” Bovendien vindt ze het gevaarlijk en fietsen met zo’n camera en tegelijkertijd op je smartphone kijken.

Slechts een keer is ze deze week op haar E-bike wezen fietsen. Naar het bos toe. Maar vanuit haar ervaring als fietsster weet ze wel wat dingen op te noemen in Amersfoort als het om fietsen gaat. “Een paar verkeerslichten in Amersfoort gaan voor fietsers heel snel op groen, bij andere duurt het langer. Bij de Amsterdamseweg bijvoorbeeld moet je heel lang wachten. En soms zit er ook alleen een knop voor voetgangers en niet voor fietsers.”

Over de fietspaden in Amersfoort is ze tevreden. Alleen beklaagt ze zich over de overgangen van fietspad naar de straat. Niet zelden zit daar een diep gat in de weg. En er zijn hier nogal wat dempers die heel erg vervelend zijn.’’

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.