‘Met zo’n grote fiets wordt er anders naar je gekeken’

AMERSFOORT – “Ik wil hem wel graag weer terughebben”, lacht Carola Aafjes (47) vrijdagmiddag bij de overdracht van cargofiets ’The Supporter’. De hele week heeft ze de bakfiets gebruikt en dat is haar uitstekend bevallen.

“Jammer genoeg, heb ik vroeger te veel geluisterd naar mijn man”, zegt ze met een vette knipoog. “Hij zei altijd ‘Jij wordt nooit een bakfietsmoeder’.” Maar na een weekje fietsen in Amersfoort op ‘The Supporter’ bleek dat een grote misvatting te zijn.  “Waarom heb ik die fiets niet 5 jaar geleden genomen”, verzucht ze. “Dat was wel handig geweest met een tweeling van inmiddels 6 jaar.”


Twee keer per dag reed Carola met ‘The Supporter’ van de Schimmelpenninckstraat naar basisschool De Kosmos in Hoogland. Haar ‘cargo’ bestond uit haar twee dochters Juno en Loïs. “Behalve twee keer per dag heen en weer rijden naar de school, nam ik de fiets ook mee om mijn boodschappen te halen. Ik ben ook nog twee keer naar het festivalterrein van Into The Woods in Birkhoven gefietst.”

Het fietsen met de cargofiets was wel even wennen. “Als je bij een stoplicht wilt oversteken, moet je uitkijken dat je met het voorste deel van je fiets niet ver over de streep staat als je op het knopje wilt drukken.”

Ze was graag een keer met de fiets meegegaan met de Fietsboot op de Eem. Dat mocht ook, alleen had ze er de afgelopen week de tijd niet voor. “Maar als ik de fiets langer had gehad, was ik zeker meegegaan.” Een hoogtepunt was het bezoek aan de rommelmarkt in het Vermeerkwartier afgelopen zaterdag. “Ik had 1 van mijn kinderen voorin meegenomen. De rest van de ruimte in de bak heb ik ik – heel praktisch- opgevuld met dingetjes die ik op de rommelmarkt had gekocht.”

De fietscamera heeft Carola ook gebruikt, maar de filmpjes zijn nog niet gepost. “Dat gaat nog gebeuren.” Haar ervaring is, dat je met zo’n camera ’aan boord’ heel anders naar je omgeving kijkt. “En met zo’n grote fiets, wordt er ook anders naar jou gekeken.”

Als ze dan toch een nadeel van ‘The Supporter’ moet noemen, is dat de fiets ‘beladen’ moet zijn, wil je er goed op kunnen fietsen. “Als er niks in de bak ligt, trapt deze fiets wel heel licht.”  Toch houdt ze zich van harte aanbevolen, mocht de fiets aan het eind van het het 033opdefiets project worden verkocht.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.