Persoonlijke fietsverhalen stimuleren fietsen in Amersfoort

Op woensdag 31 augustus heeft Wethouder Hans Buijtelaar het startsein gegeven voor 033opdefiets, een initiatief van Goedopweg waarin ook de gemeente Amersfoort deelneemt. Om meer mensen te enthousiasmeren om te gaan fietsen, worden er tot en met 23 november tien fietsen beschikbaar gesteld voor mensen die hun fietservaringen in de regio Amersfoort willen delen. 033opdefiets sluit naadloos aan bij de ambities van het fietsplan ‘Amersfoort fietst’. In dit plan staan diverse maatregelen die ervoor zorgen dat het aantrekkelijker wordt om te gaan fietsen.

Tijdens de kickoff bij de Nieuwe Stad in Amersfoort zijn tien ‘experiencebikes’ met hun berijders feestelijk gepresenteerd aan het Amersfoortse publiek. De komende 12 weken rijden 120 deelnemers onder andere op een vouwfiets, een racefiets en een herenfiets, die allemaal een eigen identiteit hebben gekregen, door de stad. De fietsen zijn daarnaast voorzien van een camera die de fietservaringen vastlegt. Deze ervaringen worden vervolgens gedeeld via social media met de hashtag #033odf. Na een week wordt de fiets doorgegeven aan de volgende deelnemer.

Wethouder Mobiliteit Hans Buijtelaar stapt de komende week ook op een fiets van 033opdefiets: “Met dit project wil ik mensen enthousiast maken om wat vaker de fiets te pakken, met name voor de afstanden binnen de stad. Ik hou iedereen de komende week op de hoogte van mijn ervaringen.”

033opdefiets maakt deel uit van het programma Goedopweg, een samenwerkingsverband van de gemeenten Amersfoort en Utrecht, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, werkgevers in de regio (verenigd in de U15) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu met als doel samenwerken aan een goede bereikbaarheid van de regio.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.