Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat, is dat patat?

22 april 2019 @ 10:00 - 16:00

Wat, is dat patat?
Het weet-wat-je-eet festival voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Van 11.00 – 16.00 uur op de Wagenwerkplaats.

Melk komt van een koe en van aardappels maak je patatjes.

Een greep uit het programma. Jan de Survivalman gaat met de kinderen op zoek naar eetbare producten op de Wagenwerkplaats, daar gaat hij een soep van maken. Ook kan je bij hem broodjes bakken. Bij het Groene spoor kunnen kinderen zaadbommen maken. Er is een kinderboerderij. Met geiten, schapen, kippen een ezel en koe. Van Gogh Frites deelt fritesplantjes uit. Thuis kan je het groeiproces van de aardappel meemaken. Op 28 augustus kun je met je aardappels naar het oogstfeest bij kinderboerderij de Vosheuvel.

Nieuw dit jaar is de Paasrun. Om 11.00 uur geeft de paashaas het startschot. Kinderen met hun (groot)ouders mogen meedoen. Het is een “gezonde ronde, je mag lopen of rennen. Deze activiteit is voor iedereen. Dit is een samenwerking met Sportivate. Daar heb je geen kaartje voor nodig. Het is een leuke manier om gelijk je paasontbijt te verteren.

Je kan je eigen groentefrietjes maken. Er is een groentequiz. Een imker vertelt het belang van de bij. Bij hem kun je ook van bijenwas kaarsen maken. Het is Pasen, dus de paashaas huppelt ook rond. Er worden op het terrein paaseieren verstopt, vind je die, dan krijg je een leuk prijsje. Je kan je eigen smoothie maken door te fietsen op een hometrainer. We gaan ook aan de slag met zwerfafval. Het is een festival over gezond eten, meer bewegen, minder rotzooi. Het gaat over een gezonde leefstijl. De dag heeft een speelse festivalsfeer en niet met een wijsvinger.

Kinderen betalen een kaartje en (groot)ouders /verzorgers mogen gratis mee. Het kaartje geeft recht op een stempelkaart, zodat kinderen mee mogen doen aan allerlei proefjes en activiteiten.

Kom gezellig met je kinderen tweede paasdag vieren op de Wagenwerkplaats.

Gegevens

Datum:
22 april 2019
Tijd:
10:00 - 16:00