Skip to content

Fietsroutes

Wat vind jij van snelfietsroutes?

Heb jij al eens op (een deel van) de snelfietsroutes gefietst? Deel je ervaringen!

Snelfietsroute van Amersfoort naar Utrecht
De ANWB heeft een mooie beschrijving gemaakt van de Stijlfietsroute en van de snelfietsroute van Amersfoort naar Utrecht vice versa. Je vindt ‘m via deze link: https://www.anwb.nl/binaries/content/assets/anwb/pdf/fietsen/routes/tussen-rietveld-en-mondriaan_extra-2017.pdf

Snelfietsroute van Amersfoort naar Nijkerk
Deze route is in ontwikkeling. Op de pagina van de gemeente Amersfoort kun je de voortgang volgen: https://www.amersfoort.nl/project/maatregelen-bereikbaarheid-vathorst.htm

Leuke en slimme fietsroutes van de fietsersbond

De routeplanner van de Fietsersbond is een speciale routeplanner voor fietsers: https://routeplanner.fietsersbond.nl/
Hierin kun je de soort fietsroute aangeven, bijvoorbeeld ‘lekker doorfietsen’, ‘kortste route’, ‘natuurroute’. Deze routeplanner is niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor woon-werkverkeer goed bruikbaar.

Digitale fietskaart

De meest up to date digitale fietskaart is openstreetmap: http://www.openstreetmap.org Deze kaart heeft een Fietskaart laag, met daarin bijvoorbeeld knooppuntroutes en LF-fietsroutes.
Wilt u gaan fietsen in de regio Amersfoort, met de fiets naar het werk of voor zomaar een fietstocht? Dan heeft u verschillende mogelijkheden door natuurgebieden, de binnenstad, de polder of langs moderne architectuur. Met verschillende fietsroutes kunt u elke keer een andere route kiezen.

Hieronder staan verschillende fietsroutes die misschien wel bij u passen:

Samen met de provincie Utrecht heeft Citymarketing Amersfoort de video ‘Fietsen in regio Amersfoort’ geproduceerd. Hierin presenteert Amersfoort zich als één van de mooiste regio’s om te fietsen. In de video komen DierenPark Amersfoort, vliegbasis Soesterberg, fietsboot Eemlijn, Zandfoort aan de Eem, de haven van Bunschoten-Spakenburg en natuurlijk de historische binnenstad van Amersfoort aan bod.

Contact

Neem contact op via info@033opdefiets.nl

Scroll To Top